Ferrari a bătut recordul. Modelul 250 GTO din 1962 a stabilit un nou record pentru cea mai scumpă mașină Ferrari vândută vreodată la licitație. Prețul stabilit a fost de 51,7 milioane de dolari.

Licitația record a avut loc la Sotheby’s din New York. Este prima dată în ultimii 38 de ani când această mașină a fost oferită în mod public, conform informațiilor furnizate de CNN.

Statut de neegalat al acestui model Ferrari

Gord Duff, care conduce licitațiile globale la RM Sotheby’s, a subliniat că vânzarea exemplifică statutul de neegalat al acestui model Ferrari. Este considerată una dintre cele mai dorite piese din întreaga lume.

„Această tranzacție adaugă un nou episod la istoria fără egal a acestui Ferrari. A devenit acum una dintre mașinile cele mai valoroase vândute la licitație, confirmându-și locul deosebit în patrimoniul automobilistic”, a menționat Duff într-un comunicat de presă.

Doar 39 de mașini 250 GTO au fost produse

Doar 39 de unități ale modelului 250 GTO au fost produse de celebrul producător italian între anii 1962 și 1964. De altfel, este extrem de rar ca un proprietar să fie dispus să renunțe la un astfel de automobil, indiferent de preț.

Mașina în cauză, identificată prin șasiul cu numărul 3765, este una dintre cele 34 de exemplare fabricate cu caroserie Tipo 1962. Ea este singura care a concurat oficial cu echipa de curse Scuderia Ferrari. A participat la evenimente precum Le Mans 24 Hours.

Autoturismul este considerat Sfântul Graal al mașinilor sportive

„Cu o istorie unică și un palmares remarcabil, acest exemplar spectaculos de GTO se numără printre cele mai excepționale unități ale modelului”, a menționat casa de licitații în descrierea vânzării.

Instituția a prezentat această oportunitate ca fiind „o șansă extraordinară de a achiziționa Sfântul Graal al mașinilor sportive, o oportunitate care ar trebui să fie savurată pentru valoarea sa unică”.

Un alt model 250 GTO deține recordul

Deși 3765 a devenit cel mai scump Ferrari vândut vreodată la licitație. Un alt model 250 GTO deține recordul pentru cel mai scump Ferrari vândut în general. Colecționarul de mașini de renume, David MacNeil, fondator și CEO al companiei WeatherTech, a achiziționat șasiul. Având numărul 4153 GT, acesta a plătit suma extraordinară de 70 de milioane de dolari în 2018.

La momentul respectiv, James Knight, președintele diviziei auto la casa de licitații britanică Bonhams, a comparat modelul 250 GTO cu unele dintre cele mai exclusive opere de artă din lume.

„Ferrari 250 GTO este echivalentul pe piața auto al tabloului «Floarea-soarelui» al lui Van Gogh și reprezintă un talisman pentru orice colecționar de top”, a declarat Knight.