Autoritățile din Argeș au intrat în alertă după ce un chirurg de la Spitalul Județean de Urgență din Pitești a fost identificat pozitiv, în urma testării pentru noul coronavirus.

S-a aflat că medicul avea simptome de ceva timp, dar a continuat să vină la spital și să opereze pacienți cel puțin o săptămână de zile.

Mai multe secții închise pentru dezinfectare

Factorii responsabili au ajuns la concluzia că medicul a intrat în contact cu zeci de persoane și se așteaptă la o înmulțire a numărului de persoane pozitive.

”Probabil că numărul persoanelor pozitive se va înmulți, având în vedere că medicul a fost o săptămână la spital, având simptome specifice”, a declarat luni Emanuel Soare, prefectul de Argeș.

Au fot depistate cazuri de cadre medicale pozitive cu COVID-19 la mai multe secții ale spitalului, a precizat prefectul, care spune că autoritățile iau în calcul închiderea acestor secții pentru dezinfectare și chiar a întregului spital.

27 de persoane identificate pozitiv

De asemenea, mai multe asistente s-au prezentat la muncă deși au avut simptome evidente specifice infectării cu noul coronavirus.

Trebuie precizat că spitalul de urgență din Pitești este cel mai mare din județ, având aproximativ 1.600 de cadre medicale, care în prezent sunt testate pentru a se vedea care este rata de răspândire a infecției, în pregătirea măsurilor ulterioare.

În prezent, spitalul are aproximativ 160 de pacienți.

În urma testelor efectuate, au fost identificate 27 de persoane pozitive la infecția cu noul coronavirus. Se așteaptă rezultatele de la alte 80 de teste.