Cel puţin 2.251.695 de cazuri de coronavirus au fost oficial declarate, sâmbătă, în lume, dintre care jumătate în Europa, potrivit unui bilanţ întocmit deAFP.

Trebuie precizat că Europa numără 1.115.555 de cazuri şi 97.985 decese.

Iar în Statele Unite, unde pandemia se răspândeşte cel mai rapid, sunt 706.779 de cazuri, dintre care 37.079 decese, arată Agerpres.

Numărul cazurilor diagnosticate nu reflectă decât o parte din numărul real al infecţiilor din cauză că un număr mare de ţări testează doar cazurile grave, arată sursa citată.

Una din țările cele mai afectate de epidemie este Iranul, unde numărul de decese cauzate de noul tip de coronavirus a crescut cu 73 în ultimele 24 de ore.

Rată mare de deces

Astfel a fost majorat la 5.031 numărul total de morţi din această ţară, a anunţat sâmbătă ministrul iranian al sănătăţii Kianush Jahanpour.

Jahanpour a ţinut să sublinieze că numărul de morţi înregistrat sâmbătă este unul dintre cele mai scăzute din ultimele zile.

Numărul total de iranieni diagnosticaţi cu COVID-19 a urcat sâmbătă la un total de 80.868.

Cu toate acestea, un raport parlamentar dat publicităţii săptămâna aceasta informa că numărul de morţi ar putea fi de aproape două ori mai mare decât cel anunţat de Ministerul Sănătăţii al Iranului, iar numărul de contaminări de 8-10 ori mai mare.

Iranul este ţara cea mai afectată de COVID-19 din Orientul Mijlociu şi a înregistrat până acum una dintre cele mai mari rate de deces.