Medicul Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din Capitală spune că riscul este foarte mare, mai ales în Capitală, pentru apariția unor focare. Acesta consideră că situația va fi greu de gestionat în contextul în care oamenii se întorc din concedii și urmează și începutul anului școlar.

„Așa cum am văzut în ultimul timp, există regiunile roșii din țară, mai ales la nivel de Capitală, și asta începe să devină o regulă. Este clar că e o zonă aglomerată, oamenii vin în contact unii cu ceilalți, au fost și concediile, oamenii s-au întors, dar vom vedea că și în momentul în care nu vom avea concedii, riscul să apară focare în București va fi mare.

Nu pot să nu mă gândesc că acest număr mare de infectări va fi greu de gestionat, pentru că sunt aceleași spitale dedicate COVID-19, e aceeași presiune care era și până acum și va fi destul de greu”, a spus medicul infecționist Adrian Marinescu, sâmbătă, la Antena 3.

Riscul există. Se va vedea după ce încep școlile

Despre riscul apariției unui val de îmbolnăviri în următoarea perioadă, medicul nu a exclus această posibilitate, mai ales în contextul începerii noului an școlar.

„Riscul există, dar cele două situații sunt controlate sau așa ar trebui să fie, pentru că sunt niște măsuri care ar trebui să fie stricte (…) se va vedea la două săptămâni după ce încep școlile”, a mai spus Adrian Marinescu.

Acesta a lansat, de asemenea, un avertisment în ceea ce privește cazurile grave de la ATI și a precizat că există riscul de a ajunge în situația în care medicii vor trebui să selecteze cazurile.

„Riscul e să fie această creștere pas cu pas pentru pacienții care sunt la ATI, iar asta înseamnă de acolo se vor selecta și formele severe și care vor avea o evoluție proastă”, a atenționat medicul.