Duminică, 26 decembrie, fostul fotbalist Dorval Rodrigues, de origine braziliană, s-a stins din viață la onorabila vârstă de 86 de ani. Decesul său a fost provocat de anumite afecțiuni medicale, conform EFE.

Dorval Rodrigues era internat într-un centru medical din oraşul Paulista, un municipiu din Pernambuco, Brazilia. Conform cadrelor medicale, decesul său a survenit în urma unei insuficienţe cardiace.

Doliu de șapte zile pentru Dorval Rodrigues

Informația șocantă a fost publicată duminică pe reţelele de socializare de clubul de fotbal Santos FC, care a decretat doliu de şapte zile consecutive în memoria regretatului sportiv internaţional brazilian.

Dorval Rodrigues s-a născut la Porto Alegre pe 26 februarie 1935. Acesta a fost considerat cea mai bună extremă dreapta din istoria lui Santos FC, alături de care a cucerit de două ori Copa Libertadores, în 1962 şi 1963. De asemenea, în aceeași perioadă, echipa de fotbal braziliană s-a impus şi în Cupa Intercontinentală.

În palmaresul său figurează cinci titluri de campion al Braziliei, obţinute între 1961 şi 1965, precum şi tot atâtea succese în campionatul de fotbal din Sao Paulo. În total, Dorval Rodrigues a disputat 612 meciuri la Santos FC, pentru care a înscris 194 de goluri, fiind al şaselea marcator din istoria clubului de fotbal.

SURSĂ: www.businessinsider.com.au

Din nefericire pentru iubitorii sportului, fotbalul a suferit pierderi semnificative în decembrie. O altă tragedie fără precedent s-a întâmplat chiar în perioada sărbătorilor de iarnă. Recent, un celebru fotbalist s-a stins din viață. Acesta avea doar 23 de ani, dar a murit pe loc.

Un celebru fotbalist a murit la doar 23 de ani

Marin Cacic, fotbalistul lui NK Nehaj, din Croația a decedat la doar 23 de ani, după ce a suferit un atac de cord în timpul antrenamentului.

Informația șocantă a fost transmisă prin intermediul facebook-ului. Marin Cacic ar fi suferit brusc un atac de cord, fatal, și s-a prăbușit pe gazon, la jumătatea unui antrenament al croaților de la NK Nehaj.

Deși medicii l-au transportat de urgență la spital și l-au plasat în comă indusă, făcând toate eforturile necesare pentru a-i putea salva viața, nimic nu a mai fost posibil. Marin Cacic s-a stins din viață la doar 23 de ani, lăsând echipa de fotbal și familia sa într-o durere cumplită.

Amintim faptul că fotbalistul din Croația și-a început cariera la nivelurile inferioare ale clubului de primă divizie croată Rijeka. Ulterior, el a petrecut un sezon în Serie D italiană, la Isernia, după care a ales să revină în țara sa natală la NK Nehaj, echipa la care și-a pierdut viața.

SURSĂ: facebook: Lee Fretsome