Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se arată îngrijorat de modul în care pandemia evoluează în România. El susține că valul 5 va fi unul extrem de dificil și este nevoie de un efort comun.

El a făcut un apel la unitate, îndemându-i pe români să renunțe la polemici. În ceea ce privește activitatea din unitățile sanitare, ministrul susține că nu înțelege de ce la Constanța și la Matei Balș lucrurile au fost blocate.

Rafila este de părere că în ultimii doi ani, încrederea în autorități și în specialiști a românilor a scăzut, iar acum este momentul în care cetățenii țării trebuie să demonstreze solidaritatea.

„Săptămâna viitoare o să merg la Constanța, la spitalul incendiat. Trebuie să redăm o capacitate astfel încât să redăm capacitatea. Mi se pare ciudat că și la Constanța și la Matei Balș activitatea a fost blocată.

Aici la spitalul de Copii Grigoe Alexandrescu cred că am putea să dăm startul reconstucției. Ce a lipsit în ultimii doi ani a fost încrederea: în autorități, în specialiști… E momentul să încetăm cu polemicile și să fim solidari și să trecem Va fi dificil acest val pandemic”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila anunță majorarea salariilor pentru angajații din Sănătate

În contextul în care valul 5 deja a început în România, Alexandru Rafila vine cu o veste încurajatoare pentru medici. Ministrul Sănătății a anunțat că va majora salariile din sistemul de sănătate. Totodată, el a adăugat că trebuie găsită și o soluție pentru angajații TESA, adică cei de la birouri.

Rafila susține că eforturile depuse de medici în contextul valului mare de pacienți generat de pandemia de coronavirus trebuie să fie răsplătite.

„Trebuie să găsim o soluție să creștem veniturile personalului TESA. Este necsar ca și această categorie de anajați din sănătate să aibă salarii corespunzătoare, să răsplătim și la nivel financiar eforturile depuse de ei în această perioadă și în trecut”, a spus Rafila.

Amintim faptul că precizările ministrului Sănătății vin în contextul în care, de mai bine de o săptămână, România înregistrează infectări pe bandă rulantă. Doar în ultimele 24 de ore, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat aproape 6.000 de cazuri.

Mai exact, potrivit celui mai recent bilanț al pandemiei de COVID în România publicat vineri dimineață, 5.922 de persoane au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Totodată, în același interval au fost raportate și 31 de decese, anunță autoritățile.