Din data de 5 octombrie și până în data de 11 octombrie, Grupul de Comunicare Strategică a raportat în România 19.383 de cazuri, conform biziday.ro

Această cifră este în creștere cu 46,7% față de săptămâna anterioară și aproape dublu față de ultima săptămână din septembrie. Chiar dacă numărul testelor a crescut cu circa 2.500 pe zi, trebuie menționat că procentul celor pozitive a crescut de la 6,93%, cât era la finalul lunii septembrie, la aproape 12% în această săptămână.

Țările cele mai afectate din Europa

Ca medie a ultimelor 14 zile, Cehia depășește cu mult celelalte state europene, cu o rată de pozitivitate de peste 17%, urmată de Olanda (12,4%), Ungaria (10,4%) și România (10,3%).

De asemenea, Franța, care în luna august coborâse ca număr de teste la suta de mii de locuitori până aproape de nivelul României, și-a dublat procentul de teste raportat la populație, la fel și Ungaria, care a renunțat la politica sa de testare strictă a grupurilor țintă și a persoanelor simptomatice. Doar Bulgaria și Serbia păstrează acest tip de politică.

Raportul realizat de ECDC arată că, pe ultimele 14 zile, România este acum pe locul 11 între statele UE, ca număr cumulat de cazuri la suta de mii de locuitori, după ce în timpul verii țara noastră s-a aflat mai tot timpul în fruntea acestui top. Din punct de vedere al incidenței deceselor, tot la suta de mii de locuitori, România rămâne în frunte cu 3,5 decese la suta de mii, fiind depășită doar de Spania.

Bilanţ COVID-19, 11 octombrie

Grupul de Comunicare Strategică transmite că în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.880 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până în data de 11 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 155.283 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 117.942 de  pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 431 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.