Mai precis, este vorba despre unul dintre membrii fondatori ai USR, Dumitru Dobrev, avocatul care a înscris partidul la Tribunalul Bucureșți în aprilie 2016.

Acesta a postat pe pagina sa de Facebook că a demisionat din partid în semn de protest față de ceea ce i se întâmplă lui Vlad Teohari. Fostul membru USR a anunțat că îl va susține în instanță în procesul pe care acesta îl va intenta celor de la USR.

Mesajul lui Dobrev

”Mi-am dat demisia din Biroul Național al USR

Dreptate pentru Vlad Teohari

Sunt unul dintre fondatorii USB și avocatul care a înscris la Tribunalul București USR în aprilie 2016. Am apărat USR de atunci încoace în tot felul de procese, de la contestații la deciziile AEP la înregistrarea alianței pentru europarlamentare.

Astăzi, apăr spiritul USR în fața unui partid care și-a uitat principiile și valorile.

Când am intrat în politică, alături de Nicușor Dan, am făcut-o sufocat de nedreptatea pe care o vedeam zi de zi, în viața mea profesională, în instanțe.

În mintea mea, PSD era răul cel mare: cei care calcă justiția, adevărul și democrația în picioare.

Zilele astea, răul a fost chiar BN al USR.

Biroul Național al USR, cu o majoritate de 13 la 12, asigurată de echipa fidelă lui Dan Barna : Cătălin Drulă, Ionuț Moșteanu, Claudiu Năsui, Criastian Moș, Radu Mihail, Vlad Botoș, Liviu Malureanu, Diana Mureșan, Silvia Dinică, Iulian Bulai, Cătălin Stancu, Cristina Prună și, desigur, Dan Barna – a invalidat pentru delict de opinie candidatura la Camera Deputaților a lui Vlad Teohari, ales de filiala USR Diaspora pe locul 1 pe listă.

Vina lui Vlad este de a fi semnat acum 11 luni o scrisoare de protest pe care am semnat-o și eu și alte câteva sute de colegi din USR.

Chipurile, invalidarea a fost „din motive de integritate”. Timp de 11 luni, niciunul din sutele de semnatari nu a suferit vreo sancțiune din acel motiv. Cam atât de gravă este, în realitate, fapta lui Vlad Teohari.

Azi, ca avocat al lui Vlad Teohari, am depus la Tribunalul București contestație față de lista de candidaturi pentru diaspora a USR PLUS la Camera Deputaților.

În voi apăra pe Vlad până la capăt pentru a-și găsi dreptatea.

Mi-am dat demisia din Biroul Național al USR. Sunt, de acum, la dispoziția Biroului Local Sector 4: aștept să mă excludă, pentru că și eu am semnat scrisoarea semnată de Vlad. Ori am greșit toți, ori echipa Barna sancționează adversarii pe alese.

Pentru mine, este inadmisibil ca partidul pe care l-am construit ca să fie „altfel” să calce în picioare un tânăr valoros și să-l lase pe viață cu stigma că a fost invalidat din motive de „integritate” de partidul din care făcea parte – în realitate, pentru un delict de opinie.

Între partid și dreptate, aleg dreptatea.

Între USR și valorile USR, le aleg pe cele din urmă.”, notează acesta în mesajul postat pe Facebok.