Oferta Lanxess de 33,50 dolari per titlu reprezintă o primă de aproximativ 19% faţă de preţul acţiunilor Chemtura la închiderea şedinţei de vineri a Bursei de la New York. 

Lanxess, cel mai mare producător mondial de cauciuc sintetic, a anunţat că va folosi fondurile existente şi noi datorii pentru a 
achiziţiona Chemtura. 

Tranzacţia face parte din eforturile companiei germane de a-şi diversifica operaţiunile, în condiţiile în care subsidiara sa axată pe cauciucul sintetic este puternic dependentă de industria auto şi se confruntă cu presiuni din partea rivalilor. Anul trecut, Lanxess a vândut 50% din subsidiara sa companiei Aramco din Arabia Saudită, pentru 1,2 miliarde de euro. 

Luni, acţiunile Lanxess au urcat la bursă cu 8%, cel mai semnificativ avans din ultimele 12 luni, realizând cea mai bună performanţă din cadrul indicelui pan-european STOXX 600. Titlurile Chemtura au urcat cu peste 17% în predeschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de la New York. 

Consiliile de administraţie ale celor două companii au aprobat tranzacţia, care ar urma să fie finalizată la mijlocul anului viitor. 


Te-ar putea interesa și: