Adevărata amenințare cu care România se confruntă în momentul de față! Vasile Dâncu a dat cărțile pe față

Așadar, Vasile Dâncu a spus miercuri, 26 ianuarie, că „discuția se va axa pe problema impactului unui posibil conflict asupra României”, atât din punct de vedere economic, dar și cu privire la reziliența în general asupra societății noastre.

„Ceea ce pot să vă spun este că discuția se va axa pe problema impactului unui posibil conflict asupra României, atât impactul economic, impactul cu privire la reziliența în general asupra societății noastre, a opiniei publice și vom propune un set de măsuri pentru că, în această situație, chiar dacă nu se pune problema unei intervenții militare a NATO indiferent de ceea ce se întâmplă, sigur că vor fi consecințe în lanț asupra securității zonei și chiar asupra întregii Europe”, a declarat Vasile Dâncu, înainte de ședința CSAT.

„Fiecare dintre aceste zone are gradul ei de periculozitate”

De asemenea, acesta a fost întrebat și este cea mai mare amenințare pentru România în momentul de față. În contextul pandemiei, discuțiilor despre război și facturilor uriașe la energie, Ministrul Apărării a declarat că situația este destul de greu de evaluat.

„Fiecare dintre aceste zone are gradul ei de periculozitate. Pentru populație însă, în acest moment, cea mai mare amenințare este reprezentată de facturile la energie pentru că mi se pare că energia pandemiei s-a diminuat în ultima vreme”, a mai spus Vasile Dâncu.

Totodată, acest a subliniat că nu se pune problema trimiterii soldaților români în Ucraina, în momentul de față.

„Dacă vă uitați și în regulile NATO, nici NATO nu poate să facă acest lucru pentru că dislocarea oricăror trupe se poate face numai în cazul în care este amenințată o țară membră a NATO. În cazul Ucrainei nu este vorba de asta”, a conchis Vasile Dâncu.