Rețeta de papricaș se face cu pulpe de pui cu os. Puiul se asezonează cu sare și piper negru și se fierbe în unt până când se rumenește pe toate părțile. Apoi se scoate pe o farfurie, iar ceapa se călește până se înmoaie. Adăugați boia de ardei iute sau dulce (sau o combinație din ele). La final se adaugă smântână.

Papricașul de pui este unul dintre preparatele cele mai populare din bucătăria maghiară

Papricașul de pui este unul dintre preparatele cele mai populare din bucătăria maghiară. Rețeta de papricaș a suferit mai multe modificări de-a lungul timpului. În unele variante, au dispărut acele găluște specifice din mâncare, fiind servit cu mămăligă.

Timp de preparare: 5 minute
Timp de gătire: 35 de minute
Porții: 5

Ingrediente necesare pentru papricaș de pui

2 kilograme de pulpe de pui cu os, uscate pe un prosop de hârtie
3 linguri de unt
2 cepe mari, feliate sau tocate
2 linguri boia dulce
O linguriță boia iute (după gust)
O cană supă de pui
1/2 cană smântână
Sare și piper

Important de reținut

  1. Este important să folosiți boia proaspătă pentru această rețetă, deoarece joacă un rol important în preparat. Dacă boiaua stă în cămară de mult timp, cumpărați una
    proaspătă.
  2. Această rețetă folosește pui cu os, dar puteți folosi și piept de pui fără os și piele, dacă doriți. Pulpele dezosate durează mai puțin timp pentru a se găti, așa că asigurați-vă că ajustați timpul de gătire.
  3. Puteți elimina pielea de pe pui înainte de a-l găti.
  4. După stingerea focului adaugați pătrunjel verde tocat mărunt. Poți servi papricașul de pui simplu, cu o felie de pâine și o salată sau cu un piure de cartofi.

Cum se prepară

  1. Asezonați puiul cu sare și piper. Încingeți untul într-o tigaie mare, la foc mediu. Adăugați puiul în tigaie și gătiți-l până se rumenește pe prima parte, aproximativ 5 minute. Întoarceți puiul și rumeniți cealaltă parte, aproximativ 3 minute. Scoateți pe o farfurie.
  2. Adăugați ceapa și gătiți-o până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Asezonați cu sare și piper. Adăugați boia de ardei (iute și dulce) și gătiți, amestecând, aproximativ 1-2 minute.
  3. Turnați supa de pui și amestecați cu grăsimea rămasă de la prăjirea puiului. Puneți puiul înapoi în tigaie. Acoperiți și gătiți la foc mic, timp de aproximativ 20 de minute sau până când puiul este gătit.
  4. Opriți focul și adăugați smântâna.

Valori nutriționale pe porție

Calorii: 301
Grasimi totale: 17 g
Grăsimi saturate: 6,7 g
Colesterol: 113 mg
Sodiu: 304 mg
Carbohidrați totali: 6 g

Fibre alimentare: 1,5 g
Zaharuri totale: 2,4 g
Proteine: 29,8 g
Vitamina D: 2 mcg
Calciu: 43 mg

Boiaua de ardei este unul dintre cele mai des folosite ingrediente în bucătăria ungurească.

În Ungaria se cultivă foarte mult ardei încă din Evul Mediu, atunci când turcii au adus ardei în această țară. Însă, metoda de uscare și de transformare a ardeilor în celebra boia de ardei este doar meritul ungurilor.