Averea netă a miliardarei Diane Hendricks, estimată la 20,9 miliarde de dolari, provine în mare parte de la compania de materiale pentru acoperișuri ABC Supply, pe care a fondat-o împreună cu fostul soț, Ken Hendricks, în 1982.

La vârsta de 10 ani, Diane Hendricks a decis că vrea să lucreze în lumea afacerilor. Au trecut mai mulți ani pentru a atinge acest obiectiv. De fapt, a fost nevoie de câteva decenii pentru a face avere, potrivit CNBC.

În cinci ani, ABC Supply avea deja 50 de magazine, cu vânzări anuale de 1 miliard de dolari

Hendricks, acum în vârstă de 77 de ani, și fostul său soț, care a decedat între timp, au înființat compania după ce și-au dat seama că există puține magazine pentru materiale pentru acoperișuri, fabricate de diferiți producători, a povestit ea pentru Forbes, în 2022. Clienții cumpărau adesea direct de la producători individuali, blocându-i într-un ecosistem și permițând producătorilor să crească prețurile.

Așa că Diane Hendricks și soțul său au luat un împrumut de 900.000 de dolari de la Beloit Savings Bank și au pus gaj tot ce aveau pentru a-și lansa compania și a umple acel gol.

În cinci ani, ABC Supply avea deja 50 de magazine, cu vânzări anuale de 1 miliard de dolari, începând cu anul 1998, potrivit site-ului al companiei.

Secretul succesului

Secretul succesului, a spus Diane Hendricks, a fost umplerea unui gol pe piață – și ridicarea standardelor în ceea ce privește respectul și profesionalismul în contractare.

„Asta a făcut parte din obiectivul nostru. Să construim o companie care să ajute oamenii care veneau cu camioneta și să ofere servicii și respect tuturor”, a povestit ea.

Diane Hendricks deține în prezent 100% din companie și este președinta ei din 2007, potrivit site-ului ABC Supply. Și astăzi merge zilnic la muncă și spune că vrea să lase compania copiilor ei.

„Nu este o companie care va fi vreodată de vânzare”, a spus Hendricks.

Cine se mai află în topul Forbes al celor mai bogate femei self-made

În topul miliardarelor americane self-made se află și următoarele doamne:

Judy Love, cu o avere de 11,6 miliarde de dolari, și soțul ei Tom (între timp decedat) au fondat lanțul de magazine de proximitate Love’s Travel Stops & Country Stores în 1964. 

Imperiul Love – care include acum peste 644 de magazine în 42 de state și venituri estimate la 26,5 miliarde de dolari – a început când Judy și Tom au închiriat o singură benzinărie în Watonga, Oklahoma, folosind un împrumut de 5.000 de dolari de la părinții lui Tom.

Judy Faulkner, cu o avere de 7,4 miliarde de dolari, este o femeie de afaceri care a fondat Epic Systems, un furnizor de software medical.

Thay Lee, cu o avere de 6,8 miliarde de dolari, este CEO al furnizorului IT de 14 miliarde de dolari SHI International, care are 15.000 de clienți, inclusiv Boeing și AT&T. Născută în Bangkok, Lee a crescut în Coreea de Sud și s-a mutat în SUA.

Elizabeth Uihlein, cu o avere de 6,7 miliarde USD, este președinta Uline, cel mai mare distribuitor din America de Nord de ambalaje și consumabile industriale.

Cu sediul central în Pleasant Prairie, Wisconsin, Uline are un venit estimat la 8 miliarde de dolari din vânzarea a peste 42.000 de produse prin intermediul catalogului său de peste 850 de pagini către companii din întreaga țară.

Elizabeth (Liz) și soțul ei, Richard (Dick), au pornit Uline în subsolul casei, în 1980; are acum 8.500 de angajați.

Eren Ozmen, cu o avere de 3,7 miliarde USD, este președinte și proprietar majoritar al companiei private aerospațiale și apărare Sierra Nevada Corporation (SNC).

Nava spațială Dream Chaser a SNC este contractată de NASA pentru cel puțin șapte misiuni către Stația Spațială Internațională. 

Ozmen și soțul ei, Fatih, ambii imigranți turci, au cumpărat SNC în 1994, când avea doar 20 de angajați.

Marian Ilitch, cu o avere de 4,6 miliarde USD, a fondat alături de soțul ei „Little Caesars Pizza”, în 1959. Doamna I, așa cum este cunoscută, deține lanțul de pizzerii care aduce vânzări anuale de peste 5 miliarde de dolari. Ea deține și echipa Detroit Red Wings NHL și MotorCity Casino Hotel.