Preşedintele SUA, Donald Trump, a sugerat, în cursul unui eveniment electoral, că ar putea pleca din Statele Unite dacă pierde scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie.

”Faptul că îl am ca adversar pe cel mai slab candidat din istoria prezidenţială generează presiuni asupra mea. Vă puteţi imagina ce ar însemna să pierd? Întreaga mea viaţă, ce voi face?

”Cel mai slab candidat din istoria politică”

Voi spune că am pierdut în faţa celui mai slab candidat din istoria politică”, a declarat Donald Trump la un miting electoral desfăşurat în statul american Georgia.

”Poate că va trebui să părăsesc ţara, nu ştiu”, a glumit Donald Trump, conform stirileprotv.ro, care citează presa de peste ocean.

Fostul vicepreşedinte Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, este creditat cu 51,2% din preferinţele de vot, în timp ce Donald Trump ar obţine 42,3% în scrutinul programat pe 3 noiembrie, conform mediei sondajelor de opinie, realizată de Institutul Real Clear Politics.

Complotul adepților extremei-drepte

În context, candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a considerat vineri ca fiind ”uluitor” refuzul lui Donald Trump de a-i condamna pe adepţii supremaţiei albilor, afirmaţie făcută într-un discurs rostit în statul-cheie Michigan, cu 18 zile înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA.

Fostul vicepreşedinte american a făcut aceste afirmaţii alături de guvernatoarea de Michigan, Gretchen Whitmer, un adversar ferm al lui Donald Trump şi care fost recent vizată de un complot al unor indivizi de extremă dreapta care intenţionau să o răpească şi să o ”judece” pentru ”trădare”.

”Nu vă înşelaţi, sunt terorişti din interior”, a declarat Joe Biden, la Southfield, în faţa a aproximativ 20 de invitaţi şi jurnalişti.

Trump nu a fost impresionat

”Acesta este genul de comportament la care ne putem aştepta de la gruparea Stat Islamic. Aceasta ar trebui să şocheze conştiinţa tuturor americanilor, iar refuzul de a-i condamna pe aceşti tipi este uluitor”’, a insistat el.

”Nu există loc pentru ură în America”, a reafirmat Joe Biden, promiţând încă o dată că îi va aduce pe americani împreună dacă va fi ales.

Pe Twitter, preşedintele republican nu şi-a exprimat nicio îngrijorare pentru Gretchen Whitmer în ziua anunţării complotului, pe 8 octombrie.

”În loc să-mi mulţumească (pentru acţiunea FBI) ea mă numeşte adept al supremaţiei albilor. Nu tolerez nicio violenţă extremă”, a scris preşedintele american pe reţeaua de socializare.