Maia Sandu a fost întrebată dacă Republica Moldova ar rezista într-un scenariu ipotetic în care Rusia ar ataca țara. Astfel, președintele a subliniat că autoritățile de la Chișinău fac totul pentru a preveni un conflict.

Republica Moldova face totul pentru a preveni un conflict

Într-un interviu pentru European Pravada, ea a explicat că planul de integrare europeană face parte din acest efort. Acest plan este unul de asigurare a securității, spune ea, deoarece UE este „un proiect de pace”.

„Vom face totul pentru a preveni acest lucru, inclusiv planul nostru de integrare europeană. În primul rând, este un plan de asigurare a securității, deoarece UE este un proiect de pace”, a spus Maia Sandu pentru sursa menționată.

Maia Sandu
SURSA FOTO: Facebook, Maia Sandu

Maia Sandu spune că pacea este prioritară

De asemenea, președintele a explicat că pacea este prioritară. Potrivit declarației făcute de ea, autoritățile de la Chișinău fac totul pentru a păstra pacea și a proteja cetățenii.

Totodată, ea speră că războiul se va termina în curând, iar investițiile din apărare vor putea fi redirecționate către economie și alte sectoare.

„Conform constituției, trebuie să facem totul pentru a păstra pacea și pentru a ne proteja cetățenii. Avem o armată. Avem un sector de apărare și facem aceste investiții. Dar sperăm cu adevărat că acest război se va termina curând și vom putea investi în economie și în alte sectoare și nu vom fi într-o poziție în care să fim nevoiți să investim în apărare”, a mai spus ea.

Ulterior, ea a fost rugată să răspundă și întrebării inițiale, cu privire la capacitatea țării de a se apăra.

„Cu siguranță ne vom apăra țara”, a subliniat Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova a negat și zvonurile conform cărora Kievul s-ar fi oferit să ajute la rezolvarea prin forță a problemei din Transnistria.

Maia Sandu se va lupta cu un fost aliat în cursa pentru alegerile prezidențiale

În altă ordine de idei, Maia Sandu se va lupta cu un fost aliat în cursa pentru alegerile prezidențiale. Este vorba chiar despre Andrei Năstase. Cel care a fondat platforma Demnitate şi Adevăr (DA) intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale din acest an.

Fost aliat şi susţinător al preşedintelui Maia Sandu, Andrei Năstase va participa drept independent la scrutinul electoral din 20 octombrie.

Vorbind despre revenirea sa în politică, Năstase a confirmat candidatura la postul de preşedinte al Republicii Moldova.

Politicianul spune că sunt mulţi care i-au rămas alături pe parcursul anilor, oameni care sunt acum nemulţumiţi de modul în care se face guvernarea la Chişinău.