Alexander Adamescu: „A crezut pana la capăt în dreptate. Era convins ca va fi achitat, caci nu putea să conceapă că într-un stat de drept poate fi condamnat fără probe. Din păcate a murit pierzându-şi încrederea în Romania şi pofta de viaţă. A fost părăsit de soţia iubită în cele mai grele momente, dovedind astfel ca a fost ahtiată strict dupa banii lui. Compania pe care a crescut-o timp de 15 ani, Astra Asigurari, i-a fost falimentată de oameni care l-au acuzat apoi de consecinţele acţiunilor lor. Azi toate firmele lui sunt pe cale sa fie naţionalizate în urma acestor nedreptăţi. Iar eu pus pe lista neagră. A fost prea mult chiar şi pentru luptătorul Dan Adamescu!
Acesta este adevărul despre tatăl meu. Mulţi au ales să-l judece fără să-i cunoască situaţia şi fără să-l cunoască cu adevarat. A fost un om demn, caruia nu-i făcea plăcere să iasă în faţă, preferând să îşi vadă de treabă. Nu s-a apărat public la fiecare acuzaţie primită. A creat mii de locuri de muncă şi a format profesionişti, care ştiu că şi azi îi poartă recunostinţă. A fost un om pentru care numai gradul de inteligenţă şi volumul de muncă au dat măsura succesului său. Nimeni şi nimic altceva!
Iar eu voi lupta pana la capăt pentru a face cunoscut câtă nedreptate i s-a făcut de către un stat opresiv, care confundă dreptatea cu interese oculte şi care a ales să condamne unul dintre puţinii oameni de afaceri autentici..
Să-ti fie ţărana usoara, tata!”, scrie Alexander Adamescu, fiul lui D an Adamescu, în comunicat.