Deși este recomandat spre consum ziua, usturoiul trebuie evitat seara. Substanțele chimice din compoziția sa devin toxice noaptea pentru organismul uman. Circulă un zvon care spune că usturoiul este benefic pentru un somn bun, însă realitatea este altfel. De fapt, usturoiul nu are niciun efect de somnolență. Ba mai mult, acest produs alimentar poate provocat afecțiuni la nivelul stomacului.

Atenție! Nu mânca usturoi înainte de culcare

Usturoiul este un stimulent gastro-intestinal, ceea ce înseamnă că nu trebuie să-l consumăm în cantitați impresionante seara. Acest produs alimentar poate irita stomacul dacă este mâncat noaptea. De aceea, persoanele care au probleme cu digestia ar trebui să-l evite.

În ciuda acestui fapt, usturoiul este benefic pentru organismul uman, dacă e consumat în cantități moderate, ziua. De exemplu, sforăitul enervant poate fi îndepărtat prin usturoi.

Beneficiile usturoiului, mâncat ziua

Ustoroiul, inamicul sforăitului

Usturoiul este folosit adesea pentru a reduce sforăitul. Acest condiment aromat ajută la uscarea membranelor mucoase și la deschiderea căilor respiratorii. Astfel sunt reduse șansele de a sforăi.

Protecția împotriva virozelor

Usturoiul este un puternic antibiotic natural, denumit de anumite persoane drept cunoscut aliment pur. Când este consumat periodic, germenii, bacteriile și virusurile au sanșe minime de supraviețuire. De asemenea, usturoiul eliberează sinusurile, bronhiile și plămânii.

Reîntinerește ficatul

Usturoiul este prietenul ficatului deoarece ajută la reîntinerirea acestui organ vital. Un beneficiu al usturoiului în tulburările hepatice este capacitatea sa de a detoxifia ficatul prin eliminarea bacteriilor putrefactive din intestine, ajutând organul vital să se odihnească. De asemenea, stimulează și intensifică fluxul sanguin prin ficat.

Mănâncă usturoi când ești constipat

Este recomandat să mâncăm usturoi când suntem constipați. S-a aflat că allicina din usturoi stimulează mișcările peristaltice ale pereților intestinali, ajutând la mobilitatea scaunului. În plus, usturoiul ajută la ameliorarea problemelor aparatului genital feminin. Dacă aveți bufeuri puteți mânca usturoi. Iritabilitatea, grețurile, migrenele, oboseala, balonarea, umflarea mâinilor și picioarelor, amețelile, umflarea și sensibilizarea dureroasă a pieptului, crampele, anemia, problemele tiroidiene: toate aceste afecțiuni pot fi rezolvate prin substanțele chimice din usturoi.

Alimente pentru un somn odihnitor

Așa cum am menționat anterior, anumite persoane își doresc un somn odihnitor, fără a consuma medicamente pentru somnolență. Dacă vă aflați în aceeași situație, puteți mânca cu încredere spanac, dovleac, fasole şi somon.