Potrivit cotidianului, circulaţia în intersecţia dintre Fifth Avenue şi 56th Street din Manhattan, din faţa Trump Tower, este acum restricţionată, fiind instalate baraje rutiere şi desfăşuraţi o mulţime de poliţişti, unii într-o ţinută tactică redutabilă.

Chiar şi spaţiul aerian de deasupra clădirii Trump Tower este restricţionat, fiind declarat miercuri ''spaţiu aerian de apărare naţională'' de către Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA).

''Guvernul Statelor Unite ar putea recurge la forţa extremă împotriva unui aparat de zbor dacă se constată că el reprezintă o ameninţare iminentă'', a avertizat FAA într-o notă către piloţi.

Restricţiile vor fi ridicate pe 21 ianuarie, la o zi după ce Donald Trump se mută din Trump Tower, de la adresa 725 Fifth Avenue, la adresa 1600 Pennsylvania Avenue NW, la Casa Albă, în Washington. 

''Este vorba de următoarele câteva luni, după care Donald Trump merge să locuiască la Casa Albă'', declara joi, într-o conferinţă de presă, primarul oraşului New York, Bill de Blasio. ''Între timp, poliţia din New York, în colaborare cu Secret Service, a pus la punct un plan de securitate foarte puternică. Da, vor exista unele perturbări, dar să privim partea cea bună a lucrurilor. Se apropie oricum sărbătorile. În tot centrul oraşului va fi oricum agitaţie'', a adăugat primarul.

Întrebat dacă demonstraţii anti-Trump, ca cea de miercuri noaptea, ar putea ajunge în Central Park, De Blasio (democrat) a răspuns: ''Este o tradiţie clară în ţară ca noi să încercăm să ţinem protestele cât mai aproape de locul unde oamenii protestează''.