Pe pagina sa de Facebook, Raluca Turcan, vicepremier, a scris că ordonața care blochează transportul şcolar gratuit al copiilor la nivel de judeţ trebuie abrogată de urgență, mai ales că s-a văzut ce se poate întâmpla din cauza acestei legi.

”Am văzut ce tragedii a produs lipsa unui transport public, regulat, între localităţi”, a scris, Turcan, pe Facebook

În plus, Turcan susține că România are nevoie de o reţea de transport rutier public, mai ales pe rutele care nu sunt profitabile pentru operatorii privaţi.

”Am promis, ne ţinem de cuvânt! Siguranţa copiilor noştri este mai presus de orice! Mâine, la şedinţa de guvern, vom decide asumarea răspunderii pe abrogarea ordonanţei care bloca transportul şcolar gratuit al copiilor la nivel de judeţ”, a anunţat Raluca Turcan, joi seară, pe Facebook.

De asemenea, aceasta a mai precizat că ”transportul pentru elevi şi profesori trebuie urgent să intre în sfera serviciilor publice”. Turcan mai spune și că elevii nu ar trebui să își riște viața făcând autostopul să ajungă acasă sau la școală.

”Elevii care fac naveta la şcoală trebuie să aibă la dispoziţie transport public, ca să circule în siguranţă, nu să-şi rişte viaţa făcând autostopul. Nu putem să cerem performanţă copiilor, dacă nu le oferim siguranţă şi condiţii decente în care să înveţe. PSD a dat OUG 51 în iunie 2019, în dispreţ total faţă de viaţa copiilor care fac naveta la şcoală, ignorând cu seninătate Regulamentul european nr. 1370/2007. Să nu includem transportul intrajudeţean de persoane în sfera serviciilor publice înseamnă să jucăm viaţa copiilor la ruletă, obligându-i să-şi rişte viaţa la ocazie, pe marginea drumului. Am văzut ce tragedii a produs lipsa unui transport public, regulat, între localităţi”, a mai scris vicepremierul.

Potrivit acesteia, se pare că ”avem nevoie de o reţea de transport rutier public bine pusă le punct, astfel încât să nu restrângem accesul la educaţie al copiilor din mediul rural”.

”Este vorba de copiii care au domiciliul în localităţile care se află pe rute neprofitabile pentru transportatorii privaţi”, a mai afirmat vicepremierul.

Vineri la ora 17:00 va avea loc Şedinţa de Guvern în care se va vota abrogarea ordonanței respective.