Ne apropiem de finalul primei luni de stare de alertă și majoritatea se întreabă dacă aceasta se va prelungi sau dacă vom scăpa de ea. Pe scena politică deja se poartă un război având în vedere că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat ieri că starea de alertă se va prelungi.

Ionel Dancă vine cu ultimele precizări despre starea de alertă

”O analiză amănunțită a situației va fi făcută cu siguranță în această săptămână și până la sfârșitul săptămânii va fi făcut un anunț cu privire la această prelungire, această posibilitate de prelungire a stării de alertă.

Dar intenția noastră este de a păstra, dacă vreți, o atitudine prudentă și responsabilă, pentru că vedem evoluţii și fluctuații care variază de la o zi la alta, săptămâna trecută au fost câteva zile cu un număr sub 200 de cazuri de noi infecții, au fost alte zile cu peste 200 de cazuri.”, a spus Ionel Dancă la B1 TV.

Acesta a mai declarat timpul și efortul depus până acum nu trebuie să fie irosit. În plus, în cazul în care starea de alertă se prelungește, noi măsuri de relaxare vor fi adoptate.

”Este foarte important să nu irosim tot efortul de până acum și, în situația în care se va prelungi starea de alertă, aceasta va fi concomitent cu adoptarea de noi măsuri de relaxare în ceea ce privește vacanțele românilor, activitățile din restaurante, din malluri, centre comerciale, în școli și grădinițe private, afterschool-uri.

Acestea sunt domenii pe care le avem în vedere pentru o relaxare chiar și pe perioada stării de alertă în perioada următoare, dacă evoluția situației epidemiologice ne va permite acest lucru.”, a încheiat acesta.

Marcel Ciolacu nu susține prelungirea stării de alertă

„Ministrul Sănătății vrea să ne țină și după 15 iunie în stare de alertă, deși nu ne prezintă vreun argument solid pentru asta. Nici nu are cum fiindcă nu este expert în epidemiologie, ci mai degrabă în măști vândute fără bon fiscal, la farmacia familiei

De trei luni, Nelu Tătaru face doar exerciții de imagine. S-a lăudat, de fapt, cu munca primarilor și președinților de consilii județene care au dus greul luptei cu pandemia. În vremea asta, la ministerul Sănătații se trăgea tun după tun cu licitații aranjate pentru firmele de casă ale PNL. Românii au demonstrat însă că sunt mai responsabili decât guvernanții și au înțeles că trebuie să se protejeze. Nu mai e nevoie de amenzi și stare de alertă chiar dacă Guvernul își dorește asta cu disperare. Bănuim de ce: este paravanul perfect pentru toată clientela PNL să-și continue marile afaceri pe bani publici!

Guvernanții nu mai au nici legitimitatea să ne dea lecții despre cum să ne protejăm în fața coronavirusului după episodul scandalos din clădirea Guvernului, unde Orban și camarila PNL chefuiau cu whisky și trabucuri. Doar specialiștii în sănătate publică trebuie sa spună clar țării ce fel de măsuri trebuie luate mai departe. După 15 iunie, este timpul să punem punct modelului liberal de a administra o țară doar cu amenzi, amenințări și restricții. Să terminăm cu Klaustrofobia, să ne gândim cum relansăm România!”, afirmă Marcel Ciolacu.