City Insurance era principal sponsor al formației antrenate de Edi Iordănescu, însă FCSB nu va avea deloc de suferit după această lovitură. Din punct de vedere financiar trupa roș-albastră pierde 6 milioane de euro după ce principalul sponsora intrat în insolvență, dar Dumitru Dragomir anunță că Gigi Becali nu are emoții.

Mai exact, fostul președinte al LPF (Liga Profesionistă de Fotbal) a declarat că Gigi Becali nu va avea probleme după lovitura primită de City Insurance, companie care plătea anual 1,5 milioane de euro către clubul „roș-albastru”, și a explicat de ce a ajuns la această concluzie.

Mai exact, Dragomir susține că patronul FCSB are suficienți bani pentru a ține echipa și că nu va căuta ajutor în altă parte.

„Îl doare în pălărie pe Gigi că nu o să-i mai aibă pe ăştia sponsori. Nici nu vă imaginaţi câtă avere are Gigi. Nu-şi poate imagine cineva vreodată ce avere Gigi. Să mai găsească alt sponsor? Pentru ce? El este principalul sponsor, el dă toţi banii acolo” , a spus Dumitru Dragomir pentru Telekom Sport.

City Insurance și FCSB și-au prelungit contractul de sponsorizare

Amintim faptul că în primăvara anului 2021 FCSB și compania de asigurări City Insurance au prelungit contractul de sponsorizare pentru încă patru ani. Gigi Becali explica atunci și motivul pentru care a acceptat oferta venită de la compania care fusese preluată de fondul de investiții I3CP.

„Mie mi s-a spus că se vinde şi am fost întrebat dacă vreau să reînnoim contractul. Aveam până în 2022, au zis să facem până în 2025. Am zis da. În rest nu cunosc, ce fac, mă bag în afacerile oamenilor?”, declara atunci Gigi Becali.

Amintim faptul că în cursul zilei de vineri, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat, după mai bine de o săptămână de la constatarea neîndeplinirii cerinţei de capital minim pentru că investitorul olandez I3CP nu a adus 150 mil. euro, verdictul final în cazul City Insurance.

Mai exact, planul de finanţare pe termen scurt şi de redresare transmise de asigurător au fost respinse, s-a constatat starea de insolvenţă a City Insurance şi se promovează cererea privind deschiderea procedurii de faliment împotriva companiei, potrivit informaţiilor transmise de ASF.