Ce salariu primește ministrul Justiției, Stelian Ion? Suma este uriașă

Așadar, potrivit noii declarații de avere, ministrul Justiției are economii în bancă de peste 322.000 de lei. În declarația de avere din luna februarie, economiile în bancă erau puțin peste 120.000 de lei.

Stelian Ion a explicat cum a ajuns să aibă mai mulți bani în conturile de economii. El a precizat că, pe lângă salariul de parlamentar, a primit bani și de la ministerul Justiției pentru funcția de ministru, dar și de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), unde este membru de drept.

„Între timp, am încasat venituri și ca ministru, și ca membru de drept al CSM. Acestea vor apărea, în mod legal, în declarația de avere pentru anul fiscal 2021, al cărei termen de depunere este iunie 2022”, a scris Ion pe Facebook.

Economii de sute de mii de lei în mai puțin de 6 luni

Site-ul Ministerului Justiției arată că ministrul are un salariu brut de 21.840 de lei pe lună, fără niciun spor. Asta înseamnă că, în mare, Stelian Ion primește aproximativ 13.000 de lei pentru o lună de muncă. Dacă acesta și-a economisit integral salariul, în cinci luni jumate, a reușit să strângă aproape 72.000 de lei.

Din partea CSM, Stelian Ion a avut venituri duble. Monitorul Justiției arată că un membru al Consiliului primește lunar o sumă netă de 26.950 de lei. În cele cinci luni și jumătate, acesta a economisit suma de 148.000 de lei, asta dacă a pus la păstrare întreg salariul.

Așadar, banii de la minister cu cei de la CSM ajung la suma de 220.000 de lei, o sumă mai mare decât cea pe care a trecut-o ministrul în declarația de avere.

Pe lângă aceste sume, ministrul Justiției încasează peste 135.000 de lei de la Parlament, respectiv un salariu net lunar de peste 11.000.

Adunând toate aceste sume, Stelian Ion încasează lunar peste 50.000 de lei.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin