Cristian Popescu Piedone și-a lăsat averea copiilor săi

Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5 București, a recunoscut că situația sa financiară s-a diminuat din cauza sechestrării averii sale timp de opt ani. A decis să transmită mai departe moștenirea către copiii săi.

Familia sa deține o societate, administrată în prezent de soacra sa. Este pe numele soacrei sale pentru că, înainte ca fiul său să intre în politică, obișnuia să pună averea pe numele lor. Au două restaurante, dar după tragedia de la Colectiv au decis să le închirieze și nu să le opereze ei înșiși. Au o societate cu mai multe mașini de epocă pe care le închiriază pentru evenimente. Casa în care s-a născut este situată strategic, pe Dealul Mitropoliei, construită în anul 1898. Casa a fost moștenită din generație în generație. Acum aparține copiilor săi.

„Familia mea deține o societate. Astăzi este administrată de soacra mea. Este pusă pe numele ei pentru că până să intre Vlad (nr. Popescu) în politică, pentru că de obicei averea era pusă pe numele lor. … Avem două restaurante, după tragedia din Colectiv luăm doar chirii, nu le mai operăm proprii. Avem societatea cu mai multe mașini de epocă pe care le închiriem pentru evenimente.

Casa aia de care se spune, acolo m-am născut. E adevărat e pusă într-o poziție strategică, pe dealul Mitropoliei. Casa a fost construită la 1898 când se trăgea cu arcul prin București. Casa este a familiei mele, este moștenită, este lăsată din tată în fiu, nepoților, iar astăzi aparține copiilor mei”, a zis el într-o emisiune TV.

Piedone a sărăcit

Cristian Popescu Piedone a recunoscut că a devenit mai sărac într-o oarecare măsură, având averea sechestrată timp de opt ani. În prezent, este un simplu chiriaș în casa copiilor săi. Stă mai mult pe la soacra sa, care este bolnavă, în casa ei din Bragadiru, județul Ilfov. Există dosare care îl acuză că și-a schimbat domiciliul în încercarea de a-l face să își piardă mandatul. Totuși, domiciliul său este în Principatele Unite și că va rămâne acolo.

„Pot să vă spun că am devenit mai sărac puțin, că acum trebuie să-mi depun declarația de avere pentru primar general. Vreau să vă spun că am avut averea sechestrată timp de 8 ani de zile, aia care a fost cu 6-7 mașini de epocă. Dacă îmi place fierul și îmi place să-l fac eu nu să le cumpăr.

Iau mașini vechi și le ciocănesc eu. Și nevasta mea mă ceartă că amantele mele sunt mașinile stau mai mult cu ele decât cu ea. … Sunt un simplu chiriaș este impropriu spus la copiii mei în casă.

Soacra fiind foarte bolnavă stau mai mult pe la ea, care are o casă, în Bragadiru. Fiind foarte bolnavă, nevastă-mea, adică fiica sa, trebuie să aibă grijă de ea, tratament, diabet. … Au fost anumite dosare care mi-au zis că Piedone și-a schimbat domiciliul și hai să-l facem să piardă mandatul. Nu domiciliul meu este în Principatele Unite și acolo va dăinui”, a recunoscut el.

Cristian Popescu Piedone, sfat pentru alegători

La final, a oferit un sfat alegătorilor. Potrivit spuselor sale, cei care vor să voteze un om sărac, ar trebui să știe că acel om este „un șoșon, un galoș”, care nu știe ce să fure mai întâi.

„Eu aveam tabla pusă pe casă înainte să intru în politică. Dacă un bucureștean sau un votat ar vrea să voteze un om sărac, eu le-aș spune să nu că el vine într-un șoșon și un galoș și nu știe ce să fure primul. Ori șoșonul, ori galoșul”, a adăugat el.