Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) vrea să cumpere, prin licitaţie deschisă, un pian de concert performant în valoare totală de 423.780 de lei fără TVA, potrivit unui anunţ publicat recent de Radioul Public.

În mod concret, Radioul Public intenţionează să cumpere un pian de concert performant pentru Studioul de concerte “Mihail Jora”.

“De mai mulţi ani, SRR încearcă să identifice soluţia pentru a achiziţiona un pian de concert performant pentru Sala Radio, deoarece pianele care deservesc la ora actuală Studioul «Mihail Jora», elemente esenţiale atât pentru concerte, cât şi pentru înregistrări, sunt într-o stare avansată de uzură. Aprobări de principiu în acest sens au existat în fiecare an, dar acum este prima dată când reuşim să ajungem în faza finală”, a declarat pentru Mediafax Oltea Şerban-Pârâu, director artistic Orchestrele şi Corurile Radio.

Cel mai performant şi mai nou pian de concert din Bucureşti

Potrivit acesteia, în jurul noului pian de concert se va construi viitoarea stagiune, care va fi dedicată în special pianiştilor români care şi-au construit cariere în străinătate.

“Speranţa că, în toamnă, Sala Radio se va putea mândri cu cel mai performant şi cu cel mai nou pian de concert din Bucureşti m-a determinat să consider ca una dintre liniile de forţă ale viitoarei stagiuni să fie cea a pianiştilor invitaţi, în majoritate pianişti români cu cariere în străinătate, dar şi în ţară. La deschiderea stagiunii va veni Luiza Borac, o pianistă cu o rezonantă carieră discografică, stabilită în Germania, apoi tânărul pianist Matei Varga, stabilit în Statele Unite, care va cânta în noiembrie pe scena Sălii Radio. Alături de invitaţii amintiţi va concerta şi un pianist rus de anvergură, Nikolai Demidenko”, a explicat Oltea Şerban-Pârâu.

Ea a precizat că invitaţilor români din străinătate li se vor adăuga recitalurile şi concertele susţinute de soliştii concertişti ai Orchestrelor şi Corurilor Radio, precum Dana Borşan şi Horia Mihail.

“Din punct de vedere repertorial, aniversarea Chopin – Schumann din acest an şi aniversarea Liszt de anul viitor au condus în această direcţie. Dacă Radio România se poate mândri cu faptul că unul dintre soliştii Orchestrelor şi Corurilor Radio, Alexandru Tomescu, cântă pe cea mai bună vioară din România – Stradivarius Elder Voicu-1792 -, sperăm ca, din toamnă, să ne putem mândri şi cu cel mai bun pian de concert din Capitală”, a mai spus Oltea Şerban-Pârâu, director artistic Orchestrele şi Corurile Radio.

Criteriul de atribuire a contractului va fi “preţul cel mai scăzut”

Potrivit anunţului de licitaţie publicat recent de SRR, valoarea estimată de achiziţionare a pianului este de 423.780 de lei fără TVA.

Contractul este unul de achiziţii publice, iar finanţarea se va asigura din surse proprii ale Radioului Public.

Contractul va fi atribuit în urma unei licitaţii deschise. Criteriul de atribuire a contractului va fi “preţul cel mai scăzut”. Durata contractului sau termenul pentru finalizare a contractului este de 30 de zile începând de la data atribuirii contractului.

Cerinţa minimă de participare la licitaţie este realizarea unei cifre medii anuale de afaceri pe ultimii trei ani de cel puţin 180.000 de euro, respectiv 774.000 de lei.

Ofertele celor interesaţi să furnizeze pianul pot fi depuse până pe 23 august, ora 10.00. Ofertele vor fi deschise în aceeaşi zi, de la ora 12.00, la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune din Bucureşti.

Cum arată un pian de 100.000 de euro

Anul trecut, Audi a realizat design-ul unui pian de concert, pian realizat la rândul său de compania Bösendorfer. Pianul a fost scos la vânzare la preţul de exact 100.000 de euro şi este unic în lume, fiind realizat pentru a marca centenarul Audi.

“Bosendorfer Audi Design Grand Piano” a fost inclus în catalogul celebrului producător austriac de piane şi reprezintă o emblemă a produselor sale de înaltă calitate.

SURSA: Mediafax

0-55385-car.jpg 0-55386-car.jpg