Ce făcea George Simion înainte să intre în politică? Chiar el a recunoscut: Sunt peste tot

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a fost, pentru o perioadă îndelungată, un ”artist” stradal care inscripționa pe clădiri mesajul ”Basarabia e România”. Chiar el este cel care a spus clar că mesajele de pe ziduri au fost scrise fie de el, fie de prieteni de-ai lui.

„Da, eu am scris acest mesaj pe multe ziduri, ca şi prieteni de-ai mei”, a spus George Simion. „Sunt peste tot”.

Într-un interviu din 2015, unul dintre artiștii care se ocupau cu scrisul mesajului ”Basarabia e România” spunea că anonimatul previne ca mesajul lor să nu fie afectat.

Pentru cei care îl cunosc pe George Simion, notează Euronews, vestea că el este unul dintre cei care scria ”Basarabia e România” nu este o mare surpriză. Acesta a fost un activist pro-unire care a fost implicat în proteste uriașe. În același timp, George Simion este interzis în Republica Moldova.

A ajuns în Parlamentul României, dar nu a abandonat cauza care l-a adus aici

Cu toate că partidul pe care acum în conduce împreună cu Claudiu Târziu, nu mai are o singură cauză, George Simion nu a uitat ceea ce l-a făcut să ajungă în politică.

„Unirea dintre România şi Moldova este extrem de importantă pentru noi. Suntem o singură naţiune despărţită de circumstanţe istorice nefericite. Împărtăşim aceeaşi cultură istorică, iar două treimi dintre moldoveni sunt români”, a spus el.

Partidul pe care George Simion îl conduce dorește ca cele două națiuni să fuzioneze complet și să aibă un singur guvern și insituții comune. Potrivit dorințelor AUR, ar exista o națiune complet nouă, cu o capitală  comună, cu un steag și un imn comun.

George Simion a precizat că noua națiune s-ar putea numi Uniunea Statelor Românești, însă subliniază că nu contează ce nume ar urma să aibă noua națiune.

„Ceea ce contează este să facem bine acolo unde criminali precum Hitler şi Stalin au greşit. Trebuie să ne ajutăm oamenii din Moldova să scape de un stat eşuat”, a afirmat el.

George Simion se compară cu Viktor Orban

În interviul oferit pentru sursa anterior citată, liderul AUR se compară cu premierul Ungariei, Viktor Orban, în timp ce partidul său este comparat cu Fidesz.

Euronews notează că există asemănări între cei doi politiceni: campania electorală a lui Claudiu Târziu a fost bazată pe campania politică împotriva căsătoriilor gay, în timp ce George Simion a susținut legea anti-LGBT a Ungariei, dorind, totodată, o legislație asemănătoare și în România.