Moment decisiv petrecut la Cotroceni, în timpul consultărilor lui Klaus Iohannis cu cei de la AUR. Potrivit lui George Simion, șeful statului a avut o reacție neașteptată când a auzit ce au în minte liderii AUR. Aceștia i-au cerut, prin vocea lui Simion, să-i solicite demisia lui Florin Cîțu din funcția de premier interimar.

George Simion, copreședintele AUR, a declarat luni după consultările de la Cotroceni că ”i-am spus președintelui să-i ceară demisia lui Florin Cîțu din funcția de premier interimar pentru că acesta nu pare să fie în toate facultățile mentale”.

„A avut un rictus când am făcut propunerea”, a dezvăluit liderul AUR.

Impresia avută de Simion a fost aceea că au fost consultați de formă.

Propunerea avansată de AUR

„Am venit cu o propunere a unui guvern de specialiști condus de un premier independent. Dl Iohannis ne-a spus că nu știe nici un domn Orban, doar pe consilierul său, și nu știe de vreun lider politic cu numele Orban. Mai rămâne să fie deschis la soluții”, a punctat liderul AUR. El a spus că partidul său rămâne să dialogheze cu toată lumea, mai puțin cu extremiștii din tabăra lui Cîțu.

În ceea ce privește alegerile înainte de termen, șeful statului a fost extrem de categoric. George Simion a dezvăluit că președintele Iohannis i-a transmis că nu agreează o discuție despre alegeri anticipate.

În cursul zilei de luni, președintele Klaus Iohannis a purtat discuții cu formațiunile politice din Parlament. Acest moment s-a produs pe fondul a ceea ce s-a petrecut săptămâna trecută, când Guvernul Cîțu a căzut după moțiunea de cenzură îndreptată împotriva premierului. Șeful statului a decis să este nevoie ca partidele parlamentare să se calmeze, motiv pentru care a așteptat câteva zile până să demareze consultările. Klaus Iohannis este de părere că prima rundă de discuții nu va veni cu o soluție, însă spune că partidele parlamentare trebuie să înțeleagă că este nevoie de un guvern și trebuie să renunțe la pretenții.