Premierul Florin Cîţu vine cu noi informații după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit acestuia, PNL a spus foarte clar că în acest moment nu are o majoritate şi nu poate avansa o propunere pentru postul de premier.

Totodată, el a subliniat faptul că în momentul de față, s-a conturat o majoritate votată de USR-AUR-PSD.

”Am spus foarte clar că în acest moment nu avem majoritate şi nu am avansat o propunere de premier. I-am spus domnului preşedinte căm săptămâna trecută, s-a conturat o majoritate, votată, USR- AUR- PSD şi aceasta este majoritatea la care ne uităm în acest moment”, a spus Cîţu.

În același timp, preşedintele PNL a mai ținut să precizee că până la o decizie finală, Guvernul îşi va face în continuate datoria şi va administra această perioadă dificilă prin care trece România. El a subliniat faptul că vor fi folosite toate resursele pentru ca populația să nu resimtă atât de mult efectele facturilor care au explodat.

Florin Cîțu, despre demiterea Guvernului 

”Vom folosi toată resursele pentru a ne asigura că efectele creşterii preţurilor la energie nu vor fi resimţite de populaţie”, a mai spus el. Florin Cîțu a mai precizat că el nu consideră că parlanentari sunt ”atât de cinici” încât să dea jos un guvern fără a găsi soluții.

”În acest moment, există o majoritate votată în Parlament, USR-PSD-AUR. Eu nu cred că sunt atât de cinici încât să dea jos un Guvern fără să vină cu soluţii, există o majoritate votată şi testată. În acest moment nu avem majoritate, astăzi nu am avansat un nume de premier. Când vom avea majoritate, vom avansa un nume. Binenţeles că vom negocia. Toate opţiunile sunt pe masă, am spus dinainte de moţiune, vom face ce e mai bine pentru România şi pentru PNL”, a mai declarat Cîţu.

Amintim faptul că în cursul săptămânii trecute, Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național de vineri să nu propună niciun premier la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, dacă nu va reuși să contureze o majoritate parlamentară.

„Având în vedere că în acest moment nu avem o majoritate în Parlamentul României, la aceste consultări, PNL nu va face o nominalizare de premier. Biroul Executiv Național al PNL consideră că, pentru deblocarea crizei politice, este cea mai bună decizie ca PNL să nu avanseze la consultările de luni o propunere de premier. Decizia PNL ca premierul nominalizat să fie președintele partidului, Florin Cîțu, nu se modifică”, anunță PNL.