Greșeală imensă pe care o facem cu toții în intimitatea noastră și care are consecințe extrem de grave pentru sănătate. Nu există om care să nu stea cu telefonul lângă el mai tât timpul, într-o eră tehnologia ne-a acaparat total.

Greșeala imensă pe care o facem în dormitor

Aceasta este greșeala imensă pe care o facem în dormitor. Mulţi dintre noi iau telefonul chiar și atunci când merg la culcare, lucru care nu e în regulă întrucât te-ai putea expune multor probleme de sănătate.

Conform unor studii de specialitate, spaţiul de odihnă nu e compatibil cu telefonul mobil, motiv pentru care ar trebui să-l ţii cât mai departe de pat.

Lumina albastră emisă de ecranul telefonului suprimă producţia de melatonină, hormonul creat de glanda pineală care reglează somnul. Organismul produce melanină în mod natural în timpul nopţii, dar lumina albastră a telefonului mobil va afecta negativ această funcţie.

Specialiștii ne recomandă să ataşăm un filtru de lumină albastră la ecranul telefonului dacă îl vom folosi seara pentru a creşte cantitatea de lumină galbenă. Mai mult, cu o oră înainte de a merge la culcare trebuie să eviţi să priveşti în ecranul telefonului mobil pentru a crea condiţiile optime pentru un somn liniştit şi profund.


Te-ar putea interesa și: