„Noi vrem un guvern cu un prim-ministru independent şi cu miniştri tehnocraţi, până la alegeri. (…) Va fi o perioadă scurtă, o perioadă de doar câteva luni şi cred că ţara trebuie administrată de un guvern care să fie în regulă”, a declarat Stănescu.

Discuții la Cotroceni

„Discutăm, mergem la Cotroceni, după discuţii vă vom vorbi despre acest lucru. (…) Dacă ne va întreba domnul preşedinte, îi vom face o anumită sugestie pentru un premier independent. Nu pot să discut nume la ora asta”, a răspuns Stănescu, la sediul central al PSD, când a fost întrebat dacă formațiunea sa va merge la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier.

Loc pentru alegeri anticipate

„Nouă nu ne e teamă de aşa ceva. E o psihoză a unora care cred că noi nu suntem de acord cu alegeri anticipate şi preşedintele Iohannis, practic, ne pune în cârcă acest lucru. Nu e adevărat. (…) Am spus de fiecare dată, nu ne e teamă de anticipate, ba eu am şi spus: vrem şi noi alegeri anticipate”, a transmis secretarul general interimar al PSD, adăugând că „există loc pentru alegeri anticipate”.