Gustavo Cisneros (3,6 miliarde de dolari avere) deţine Cisneros Group, cu activităţi în media, imobiliare, turism şi bunuri de consum.

Escotet (3,3 miliarde de dolari) este proprietarul societăţii bancare Banesco.

Mendoza (2,7 miliarde de dolari) administrează Empresas Polar, companie cu afaceri în producţia de bere şi industria alimentară.

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a ordonat sâmbătă confiscarea uzinelor "paralizate de burghezie" și trimiterea la închisoare a proprietarilor acuzați că "sabotează țara", precum și manevre militare săptămâna viitoare, după ce cu o zi înainte a decretat starea de urgență, transmite AFP.

"În cadrul acestui decret în vigoare, luăm toate măsurile pentru recuperarea aparatului de producție care este paralizat de burghezie. Cine vrea să oprească producția pentru a sabota țara va trebui să plece, iar cei care fac asta trebuie încătușați și trimiși la PGV (închisoarea generală din Venezuela)", a declarat Nicolas Maduro în fața a mii de suporteri prezenți în centrul capitalei, Caracas.

"Uzină oprită, uzină redată poporului! Mă veți ajuta să recuperez toate uzinele paralizate de burghezie", a continuat șeful statului.

Ciocniri violente între protestatarii opoziţiei şi forţele de ordine au avut loc săptămâna trecută la Caracas, în Venezuela. Manifestanţii cer un referendum de demitere a actualului preşedinte, Nicolas Maduro.