Unul din doi români declară că nu va pleca în concediu de sărbători. Pentru restul, hotelierii de la munte, din Maramureș sau chiar de pe litoral au pregătit surprize de sezon. Camere decorate cu oameni de zapada si Craciunite, programe speciale pentru impodobit pomul de Craciun, concerte de colinde si mese imbelsugate.

Cina din Ajun cu cei dragi si impartitul cadourilor sub bradul impodobit – sunt traditii pe care aproape jumatate dintre romani le respecta acasa, anul acesta.

Dar bugetul este mare chiar si-acasa. Peste 700 de lei va cheltui fiecare roman doar pe cadourile de Craciun.

Vezi si: Un nou cadou pentru bugetari! Zile libere de Craciun 2018 si zile libere Revelion 2019. Cate zile libere vor avea romanii?

La un hotel de patru stele din Poiana Brasov, pachetul de 3 nopti pentru Craciun, cu mic dejun si masa festiva pentru doua persoane, costa 385 de euro. Deja gradul de ocupare e de 80%.

Cele mai cautate destinatii din tara pentru Craciun sunt Valea Prahovei, Sibiu, Bucovina, Maramures si Horezu.

Camerele pentru cei care vor petrece Craciunul pe litoral sunt deja pregatite si decorate tematic. O noapte de cazare la un hotel de patru stele din Mamaia costa acum 159 de euro.

Pentru vacanta de sarbatori, vom aloca in medie intre 250 si 3.000 de lei, arata un studiu recent. Sunt insa si exceptii. Exista turisti care au preferat destinatii mai la distanta, destinatii calde, precum Dubai, Maldive sau Thailanda.