Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă vine cu o veste excelentă pentru toți românii. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, ministrul a anunțat că în 2021, se va putea circulă pe întreaga autostradă Sebeş-Turda.

Potrivit ministrului, acest lucru se întâmplă în condiţiile în care constructorul a dat asigurări că lotul 2 al autostrăzii va fi gata în toamnă.

Cătălin Drulă a precizat că alături de Dan Barna, a efectuat o vizită pe autostrada Sebeş-Turda – lotul, unde constructorul le-a făcut aceste promisiuni. El a mai adăugat că antreprenorul a finalizat și soluția tehnică de remediere a alunecării de teren care a creat probleme la km 19 şi s-a apucat de implementarea ei.

„O altă oprire pe traseul şantierelor. Împreună cu Dan Barna, astăzi am fost şi pe autostrada Sebeş-Turda – lotul 2, unde m-am asigurat că anul acesta, aşa cum am anunţat, vom deschide tronsonul de 29 de km dintre Albă Iulia şi Aiud.

Am obţinut promisiunea fermă a constructorului că în toamnă lotul va fi gata şi că pe întreaga A10 se va putea circulă în acest an. În plus, antreprenorul a finalizat soluţia tehnică de remediere a alunecării de teren care a creat probleme la km 19 şi s-a apucat de implementarea ei”,  a scris ministrul pe Facebook.

Autostrada A10 va fi gata în această toamnă

Totodată, Drulă a mai adăugat că zilnic sunt așternute pe tronson 2.000 de tone de asfalt, iar acest proiect întârziat cu mult, va putea fi gata în acest an.

„Pe tronson se aştern zilnic circa 2.000 de tone de asfalt. Aşadar, sper să încheiem odată acest proiect mult întârziat, demarat în 2014 şi care ar fi trebuit să fie gata în 2016 (!) şi să putem circulă în sfârşit pe autostrada care face legătura între două coridoare principale, A1 Sibiu-Deva-Timişoara-Arad şi A3 Mureş-Cluj-Oradea”, a mai adăugat Drulă.

În același timp, ministrul a mai menționat că nodul de la Sebeş, care face legătura între A10, DN1 şi A1, va fi finalizat în iulie.

„Încă un anunţ: nodul de la Sebeş – pe care tocmai l-am vizitat şi care face legătura între A10, DN1 şi A1 – va fi gata în iulie, conform promisiunii constructorului. Aici va fi o finalizare a nodului în două etape. În prima fază, pe 15 iulie, vor fi terminate bretelele dinspre Deva, iar la final de iulie cele dinspre Sibiu”, a afirmat ministrul.