Cătălin Botezatu îl dă de gol pe Silviu Iordache. Care a fost cea mai reprezentativă colecție pe care a prezentat-o președintele ARACIP

Recent, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, l-a numit pe Silviu Iordache în funcția de președinte interimar a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP). În tinerețe, acesta a lucrat ca model pentru cretorul de modă Cătălin Botezatu.

În acest context, creatorul de modă a vorbit despre perioada când Silviu Iordache a lucrat pentru el, precizând ce colecții a prezentat. Potrivit lui Cătălin Botezatu cea mai reprezentativă colecție pentru Silviu Iordache a fost cea ”Aviator”. Cunoscutul creator de modă a precizat că Silviu Iordache face parte dintr-o altă generație de manechini.

„A prezentat în mai multe colecţii, dar cea mai reprezentativă colecţie pentru el a fost cea “Aviator” unde a prezentat de la costume de baie, până la outfit-urile normale, adică îmbrăcat, ca să spun așa. Silviu face parte din garda veche de manechini, o gardă adevărată, pentru că pe vremea aceea se făcea un alt fel de modeling cu băieţi care arătau într-un fel…”, a spus Cătălin Botezatu pentru Știrile Pro TV.

Ce spune Silviu Iordache despre preluarea funcției

Într-un interviu pentru Ziarul de Iași, Silviu Iordache spune că a preluat această funcție și că este onorat pentru oportunitatea pe care a primit-o. Acesta a mai spus că își va da tot interesul pentru ca deficiențele din sistemul de învățământ preuniversitar să fie corectate.

Silviu Iordache a mai spus că este nevoie ca instituțiile neperformante să treacă printr-o reformă drastică, subliniind că, totodată, este nevoie și de o schimbare de paradigmă în întregul sistem de învățământ românesc.

„Da, este adevărat. Am preluat această funcţie şi sunt onorat pentru că mi s-a oferit această oportunitate într-o perioadă în care lucrurile nu stau foarte bine la ARACIP, unde au fost câteva probleme de management constatate chiar de corpul de control al Ministerului Educaţiei în aceasta vară. Îmi voi da tot interesul în a corecta aceste deficienţe. Este nevoie urgentă de o reformare drastică a tuturor instituţiilor neperformante precum şi de o schimbare de paradigmă în întreg sistemul de învăţământ românesc.

Un rol deosebit îl ocupă calitatea sistemului de învăţământ şi în perioada dificilă prin care trecem se observă nevoia acută şi urgentă de noi standarde de performanţă pentru profesori, elevi şi autorităţi locale. E foarte important ca aceste standarde să fie ridicate, dar şi în concordanţă cu realitatea actuală din societatea noastră. Suntem într-o perioadă în care cei care au rezultate, au demonstrat asta, ştiu cum să facă treabă, să aibă curajul să facă un pas în faţă.

Este o funcţie cheie într-o instituţie cu atribuţii importante în mecanismul de performanţă al învăţământului românesc. Aşa că avem nevoie de acţiuni concrete care să ţină cont de nevoile tuturor beneficiarilor sistemului de învăţământ: elevi, părinţi dar si societatea în ansamblul ei. Am văzut că o publicaţie s-a grăbit deja să creeze prejudecăţi la adresa mea şi să îmi facă un portret fără ca măcar să îmi pună o întrebare, fără ca măcar să se intereseze de performanţele mele actuale sau de trecutul meu complet. Provin dintr-o familie care doar prin muncă au răzbit în viaţă. Este trist că societatea noastră alege acest tip de atacuri, de tip bullying, o problemă pe care trebuie să o corectăm rapid dacă dorim să accesăm o treaptă superioară a educaţiei moderne.”, a declarat acesta.

Amintim că Silviu Iordache a condus Casa Corpului Didactic din Iași de peste 6 ani jumătate, a obținut cinci proiecte majore în interesul educației și este profesor de religie li de geografie.