Un manechin al lui Cătălin Botezatu a ajuns om de decizie în Ministerul Educației! Lucrează la catedră din anul 1998, când a fost învăţător la Școala Ion Neculce din Iaşi.

Va conduce cu titlu interimar una dintre instituţiile cheie al Ministerului Educaţiei: Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, care acreditează şi autorizează şcolile şi grădiniţele de stat şi particulare din ţară.

Un manechin al lui Cătălin Botezatu a ajuns om de decizie. Conduce ARACIP din Ministerul Educației

Silviu Iordache, un fost manechin care a prezentat mai multe colecții de haine și lenjerie intimă semnate de Cătălin Botezatu, conduce una dintre cele mai importante instituții din subordinea Ministerului Educației.

Iordache, în prezent profesor, a fost numit în fruntea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, pe scurt ARACIP. Agenția are rolul de a evalua și acredita toate grădinițele, școlile și liceele din România.

Numit în funcţia de preşedinte ARACIP, Silviu Iordache are 42 de ani, este profesor şi a fost manechin în echipa creatorului de modă Cătălin Botezatu.

”A prezentat în mai multe colecţii, dar cea mai reprezentativă colecţie pentru el a fost cea “Aviator” unde a prezentat de la costume de baie, până la outfiturile normale, adică îmbrăcat, ca să spun așa.

Silviu face parte din garda veche de manechini, o gardă adevărată, pentru că pe vremea aceea se făcea un alt fel de modeling cu băieţi care arătau într-un fel…”, a declarat Cătălin Botezatu, potrivit stirileprotv.ro.

A predat și religia

Potrivit CV-ului, Silviu Iordache lucrează la catedră din anul 1998, când a fost învăţător la Școala Ion Neculce din Iaşi. A terminat Facultatea de Geografie şi are un atestat de religie. Materie pe care a şi predat-o, este adevărat, pentru o scurtă perioadă de timp, la Scoala Gimnaziala nr. 3, Alexandru Vlahuţă, tot din Iaşi.

La capitolul competenţe şi aptitudini organizatorice, Silviu Iordache a ţinut să menţioneze că ”a organizat între 2006 – 2014, Balul Bobocilor în două licee.”

Silviu Iordache a cochetat şi cu politica, fiind unul dintre fondatorii PRO România Iaşi. Contactat de Ştirile PROTV, Iordache a declarat că aspectul fizic nu poate să fie o problemă pentru a ocupa o funcţie publică.

”Dacă ai şi o imagine cât de cât mai aspectuoasă, ca să nu folosesc alte expresii, nu trebuie să deţii o funcţie, sau eşti nepărat prost. Eu, în legătură cu partea asta cu modelingul, e ceva de acum 20 de ani.”, a spus el.

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, spune că omul pe care l-a numit să ocupe interimar postul de preşedinte nu aparţine niciunui partid politic şi a prezentat uniformele create de Cătălin Botezatu doar pentru compania naţională Tarom şi nu alte ″obiecte vestimentare”.

Multe fotografii alături se Sorin Cîmpeanu

Ministerul Educaţiei susţine că va organiza un concurs pentru ocuparea funcţiei de preşedinte ARACIP, însă până atunci instituţia trebuie să funcţioneze, iar alegerea făcută respecta criteriile de competență.

Pe contul de Facebook, Silviu Iordache apare în mai multe fotografii alături de ministrul Câmpeanu. Pe de altă parte, Iordache a fost primul profesor din Iaşi care s-a vaccinat.

„Am două clase de a 12-a şi îmi doresc foarte mult să ne întoarcem la orele față în faţă. Rapelul va fi pe 8 februarie, asta înseamnă că voi merge la școala protejat, îmi doresc să protejez elevii” spunea el, acum câteva luni.

De săptămâna viitoare, Iordache va conduce una dintre instituţiile cheie al Ministerului Educaţiei: Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, pe scurt ARACIP, care acreditează şi autorizează şcolile şi grădiniţele de stat şi particulare din ţară.

Fostul preşedinte al ARACIP, Şerban Iosifescu, a fost demis de actualul ministru al Educaţiei, în urma unui control intern. Iosifescu a fost acuzat, printre altele, de conflict de interese şi angajări fictive.

Acuzaţiile sunt cercetate acum de Pachet, potrivit sursei citate.

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu.