Elevii nu sunt obligați să meargă la școală! Sorin Câmpeanu: Pot rămâne în sistem online

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, elevii nu pot să fie obligați să meargă la școală împotriva voinței lor sau a părinților lor. El spune că sunt două situații în care se poate aplica această regulă.

Ministrul Educației spune că dacă elevul prezintă simptome specifice coronavirus, el spune că părinții nu trebuie să fie obligați să mergă la școală.

„Avem aproape 100 de clase care au activitatea cu prezență fizică suspendată din cauza apariției cazurilor de infectare în rândul elevilor. La apariția unui caz, respectiv două cazuri, în funcție de vârstă, se suspendă întreaga activitate a clasei respective. Avem mai puțin de 300 de elevi, din cei aproape 3 milioane de elevi din România, infectați în acest moment în școlile din România. Este un procent de sub 1 la 10.000”, a declarat, miercuri seara, Sorin Cîmpeanu, la TVR1.

Frica, o altă vulnerabilitate

Ministrul a mai spus că teama părintelui legată de o eventuală îmbolnăvire reprezintă tot o vulnerabilitate.

„Simptome specifice sau vulnerabilități. Nu cred că scrie undeva că frica nu este o vulnerabilitate. Frica din păcate este o vulnerabilitate. În momentul în care un părinte anunță școala că are impresia că propriul copil ar putea să aibă simptome specifice, care sunt dificil de cuantificat, cred că înțelegem bine că elevii nu sunt obligați să meargă la școală împotriva voinței lor sau a părinților”, a mai spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sursă foto: Dreamstime