Cătălin Botezatu recunoaşte că respecta recomandările autorităţilor în această perioadă şi nu iese din casă, încercând să-şi găsească tot felul de activităţi plăcute în acest timp. Întrebat dacă această pandemie îl sperie, designerul a recunoscut că da: “Mă sperie pentru că mor foarte mulţi oameni şi nu e drept.”

“Da, mă sperie, pentru că este un virus, un duşman invizibil, nu ştii unde este şi nici cum te poţi lupta cu el. Mă sperie pentru că mor foarte mulţi oameni şi nu e drept. Mă sperie pentru că sunt în grupul de risc şi am probleme de sănătate, cu inima, iar de la operaţie au trecut doar şase luni. Dar îmi pun încrederea în Cel de Sus. Bineînţeles că mă gândesc la părinţii mei, la apropiaţi. Îmi este frică atunci când văd cât de neajutoraţi sunt oamenii, încerc şi eu să ajut cât pot. Voi continua să fac asta pentru că oamenii au nevoie. E o încercare, o perioadă foarte grea pentru noi toţi şi cred că fiecare dintre noi are frici în aceste clipe”, a mărturisit Cătălin Botezatu.

M-am izolat. Fac lucruri pe care nu le-am făcut până acum

El spune că toate proiectele pe care le avea în această perioadă s-au amânat, anulat sau îngheţat.

“Faptul că nu mai ies şi activitatea mea este redusă efectiv la maximum  mă face să mă simt, uneori, uşor inutil, dar îmi găsesc tot felul de treburi de făcut acasă (…) M-am izolat. Merg o dată la câteva zile la bancă şi foarte rar la cumpărături de strictă necesitate. Toate proiectele s-au amânat. Am închis atelierul, fabrica de la Târgu Mureş merge la un sfert din capacitate, pentru că nu vreau ca oamenii să se îmbolnăvească. Toate proiectele s-au amânat, anulat sau au îngheţat. Mă uit la televizor, la filme, citesc, dar nu cât aş dori, pentru că îmi obosesc ochii foarte tare, ascult muzică, privesc pe fereastră şi încerc să-mi încarc bateriiile. Fac ordine, spăl vase, fac lucruri pe care nu le-am făcut până acum”, a declarat Botezatu într-un interviu pentru okmagazine.ro.

Ce spune Botezatu despre amânarea filmărilor la „Bravo, ai stil!”

Designerul a comentat şi amânarea filmărilor pentru emisiunea „Bravo, ai stil!” de pe Kanal D, acolo unde era unul dintre juraţi. Cătălin Botezatu a dat asigurări că toată echipa va menţine legătura strânsă cu fanii pe social media în toată această perioadă.

“Cumva era de aşteptat, decizia a fost luată pentru a ne proteja, având în vedere că suntem o echipă numeroasă, e un show de anvergură. Dar aceste filmări vor fi reluate din punctul în care au rămas atunci când condiţiile ne-o vor permite. Deja mi-e dor de atmosfera aceea incredibilă de pe platourile de filmare. Dar am încredere că îmi voi revedea colegii şi prietenii şi că vom trece cu bine peste această perioadă. Ţinem legătura strânsă şi cu fanii noştri pe social media, ei pot urmări conturile de FB şi Instagram ale emisiunii. Juraţii, Ilinca Vandici, concurentele, cu toţii vom fi activi în online”, a explicat designerul.

Se vor schimba oamenii după această perioadă?

Întrebat ce ar trebui să înveţe oamenii din aceste încercări pe care le trăim acum şi dacă are speranţa că se vor schimba, Botezatu a răspuns: “Ar trebui să învăţăm să fim mai buni, să respectăm reguli, să avem verticalitate, responsabilitate. Am văzut oameni cărora nu le pasă nici de ei înşişi, nici de ceilalţi. Riscăm să ne îmbolnăvim şi să fim părtaşi la dispariţia celor dragi. După ce vom trece peste această perioadă foarte grea, oamenii ar trebui să înţeleagă că sănătatea, familia, oamenii dragi care te susţin reprezintă tot ceea ce contează. Banii se devalorizează, un milion de euro pot deveni un euro peste noapte, îţi rămân apropiaţii şi sănătatea.”