Nicolae Ciucă își va lansa cartea “Un ostaş în slujba ţării” în luna iunie

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat despre anunţul preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, privind lansarea unei cărți, având în vedere că și el și-a lansat prima carte, „Pas cu Pas”, în campania pentru primul mandat de preşedinte.

”La mine a fost un proiect de succes”, a răspuns acesta.

Întrebat dacă acest proiect îi va aduce succes lui Nicolae Ciucă, liderul de la Cotroceni a răspuns:

”Asta vom vedea”.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat recent că îşi va lansa cartea “Un ostaş în slujba ţării” în luna iunie, la editura RAO. El a declarat că această carte cuprinde reflecțiile sale privind tranziţia de la cariera militară la cea politică.

”Sunt despre viaţa mea, cea din spatele pupitrului, a microfonului sau a televizorului”, a spus acesta.

Nicolae Ciuca, PNL
Nicolae Ciucă; SURSA FOTO: Facebook, Nicolae Ciuca

Este important ca românii să voteze

Tot miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat importanța participării românilor la vot, afirmând că democraţia se întemeiază pe alegeri. El adaugă că fiecare cetățean are un rol de jucat și își exprimă voința prin vot.

”Eu cred că este foarte important să meargă să voteze, întotdeauna acesta este lucrul cel mai important, democraţia funcţionează cu alegeri şi fiecare dintre noi, ca şi cetăţean, avem ceva de spus şi acel ceva îl facem prin vot”, a spus liderul de la Cotroceni, la finalul unei vizite în Piatra Craiului.

Iohannis a mai spus că într-o democrație, rolul cetăţeanului este să voteze și să-și aleagă reprezentanții care să conducă comunitatea sau să-i reprezinte în forurile alese.

”Nu cred că vă aşteptaţi să spun să voteze a, b, c, d, e dar să voteze, da”, a precizat el.

Armata se pregătește pentru orice situație

Miercuri, președintele României a efectuat o vizită în Parcul Național Piatra Craiului din județul Brașov. În timpul vizitei, i s-au adus în discuție avertismentele emise de ministrul Apărării Naționale și de șeful Armatei Române cu privire la riscul escaladării conflictului militar din Ucraina.

În această privință, Klaus Iohannis a subliniat că militarii români se pregătesc pentru orice eventualitate. El a asigurat că România este o țară sigură, dar a subliniat importanța pregătirii pentru circumstanțe neprevăzute. Președintele a subliniat că nu există nicio amenințare directă la adresa României, însă a evidențiat faptul că militarii români sunt întotdeauna pregătiți să gestioneze orice situație posibilă.

Având în vedere toate informațiile de care dispune, șeful statului poate confirma că România este o țară sigură. Mai multe puteți citi aici.