Pe rafturi se varsă firimituri, lapte, resturi de legume sau alte lichide. De obicei, curățarea frigiderului este o operațiune pe care o tot amânăm, pentru că trebuie să scoatem tot și să frecăm fiecare colțișor. Există un truc care, spun cei care l-au testat, poate face frigiderul să strălucească de curățenie. Ingredientul seceret?

Tabletele cu detergent pentru mașina de spălat vase. Acestea nu curăță doar petele de grăsime și de alimente de pe vase în timpul unui ciclu de spălat vase, ci ne ajută și să reducem timpul la jumătate când vrem să curățăm frigiderul. Iată tot ce trebuie să faceți, potrivit HouseDigest.

Cum să folosiți o capsulă pentru mașina de spălat vase când curățați frigiderul

Ca de fiecare dată când spălați frigiderul, primul lucru pe care este obligatoriu să-l faceți este să scoateți toate alimentele de pe rafturi. Este cea mai bună modalitate de a curăța în profunzime spațiul din interior și de a vă asigura că ați șters toate reziduurile alimentare și stropii.

Apoi, îndepărtați cu o cârpă umedă firimiturile și resturile de legume rămase pe rafturi și sertare. Puteți face acest lucru și cu un aspirator de mână. După ce ați terminat, puteți lua tableta pentru mașina de spălat vase pentru a rezolva rapid petele lipicioase și reziduurile greu de îndepărtat lăsate în urmă.

Următorul pas: luați o găleată, umpleți-o cu apă fierbinte și aruncați tableta înăuntru. Așteptați până se dizolvă, apoi luați o cârpă din microfibră sau un burete pentru a înmuia și a elimina excesul de apă. Utilizați amestecul pentru a șterge rafturile, pereții frigiderului și zonele mai murdare. Dacă utilizați o tabletă tare, o puteți folosi și ca abraziv. Înainte de a o arunca în găleată, scufundați partea plată în apă caldă și folosiți-o pentru a curăța mizeria uscată și lipicioasă.

De ce este bine să folosiți aceste tablete în locul unui detergent obișnuit de curățare a obiectelor din bucătărie? Explicația e cât se poate de simplă: aceste tablete conțin o formulă specială pentru a combate petele de alimente uscate și de grăsime. Asta înseamnă că veți petrece mai puțin timp curățând frigiderul.

Cât de des ar trebui curățat frigiderul

Este bine să ștergem rafturile din frigider o dată pe săptămână, iar acest lucru nu va lua mai mult de 10-20 de minute. Pentru o curățare săptămânală rapidă, procesul este simplu. Se începe cu raftul de sus până se ajunge la ce mai de jos. Începeți prin a scoate articolele din frigider, apoi pulverizați o soluție de curățare formată din o parte de oțet alb distilat și o parte apă filtrată. Ștergeți rafturile cu o cârpă din microfibră. Dacă observați firimituri, poate fi util să le aspirați cu furtunul aspiratorului.

Pentru o curățare profundă (o dată pe lună), scoateți din frigider totul, de la rafuri până la diferitele sertare sau compartimente pentru sticle. Spălați-le pe toate în chiuvetă cu detergent de vase și apă fierbinte. Ștergeți apoi pereții și baza frigiderului în timp ce acesta este gol, iar componentele se usucă. După ce acestea s-au uscat, așezați-le înapoi în frigider.