După o ceremonie marcată de surprize şi de un discurs foarte acid al lui Meryl Streep la adresa preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, ”La La Land”, un musical romantic despre o actriţă care încearcă să facă carieră şi un pianist de jazz care se luptă să reuşească la Hollywood, a plecat cu Globuri de Aur pentru interpretare pentru starurile Ryan Gosling şi Emma Stone, cu premiile pentru scenariu şi regie obţinute de Damien Chazelle, dar şi cu premii pentru coloana sonoră şi cel mai bun cântec original, potrivit Reuters.

De asemenea, filmul ”Moonlight” a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film din categoria dramă, în timp ce Casey Affleck, starul din ”Manchester by the sea”, a primit premiul pentru cel mai bun rol masculin la această categorie, conform aceleiași surse, citată de Agepres. Isabelle Huppert a primit Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un film dramatic pentru rolul din thrillerul psihologic francez ”Elle”, răpindu-i premiul lui Natalie Portman, considerată de mulţi favorită pentru rolul din ”Jackie”.

Jimmy Fallon, prezentator pentru prima dată al Globurilor de Aur, a deschis ceremonia afirmând că acesta este ”unul dintre puţinele locuri rămase în care America încă onorează votul popular”.

Producţia ”The Crown”, despre anii de început ai reginei Elisabeta a II-a, a câştigat la categoria cel mai bun serial dramatic în dauna competitoarelor ”Game of Thrones” şi "Westworld".

”Atlanta” a câştigat, de asemenea, premiul pentru cel mai bun serial de comedie sau musical şi i-a adus starului şi creatorului său, Donald Glover, şi un premiu pentru cel mai bun actor într-un serial de comedie sau musical.