Case la 1 euro pentru acești români! Un deputat a făcut propunerea

Dan Tanasă, deputat AUR, a vorbit la Antena 3 despre modalitățile prin care românii din Diaspora pot fi stimulați să revine în România, oferind drept exemplu o măsura din Italia și Spania, „unde în zonele părăsite ți se oferă casă și loc de muncă pentru a repopula anumite zone care sunt depopulate.”

„Casele acestea sunt, în acest moment, peste tot în România. Sunt case abandonate, părăsite, și care ar trebui să revină, să facilităm legislativ intrarea lor în posesia primăriilor pentru ca acestea să fie puse la dispoziția celor care doresc să se reîntoarcă în locurile de baștină. Propunerea noastră vine în sprijinul comunităților de români din afara granițelor, din Diaspora.

Am dovedit că ne preocupă realmente această situație și această idee este implementată în Italia, în Spania, unde în zonele părăsite ți se oferă casă și loc de muncă pentru a repopula anumite zone care sunt depopulate.

România se confruntă cu o criză demografică extrem de pronunțată, iar acest subiect nu este în niciun fel tratat de către actuala coaliție sau de restul partidelor care s-au perindat la putere”, a declarat deputatul AUR.

Trebuie facilitată acordarea de terenuri pentru tineri

De asemenea, acesta a punctat că trebuie facilitată acordarea de terenuri pentru tineri, „ să își construiască case și trebuie să facilităm acest proces în care casele abandonate din toate zonele din România să intre mai ușor în posesia primăriilor”.

„Trebuie, în primul rând, să facilităm acordarea de terenuri pentru tineri, să își construiască case și trebuie să facilităm acest proces în care casele abandonate din toate zonele din România să intre mai ușor în posesia primăriilor, care la rândul lor să le pună la dispoziția celor care doresc să își construiască o casă sau să o consolideze.

Și în mod evident nu putem construi România pe care ne-o dorim decât împreună. Și schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Este primul pas. În loc ca în fiecare an să creștem numărul de permise acordate muncitorilor din Vietnam, din Pakistan, din Indonezia, România trebuie să găsească soluții urgente pentru ca cei 4 milioane de români care muncesc în Occident  să revină în țara lor natală unde au bunicii îngropați. AUR vine cu soluții concrete!”, a conchis Dan Tanasă.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea