Mii de români nu pot ajunge acasă de Paște! Autoritățile din România au luat o decizie care i-a luat prin surprindere pe cei din diaspora.

Nemulțumirea este maximă la vama Nădlac 2, în condițiile în care Românii din Germania se întorc acasă în valuri, pentru sărbătorile de Paște.

Mii de români nu pot ajunge acasă de Paște! Germania a fost introdusă pe lista țărilor de risc

Mii de mașini s-au întors în țară în noaptea de sâmbătă spre duminică, prin vama Nădlac 2, situată pe autostradă. Majoritatea vin din Germania, țară aflată până acum trei zile în scenariul verde, pentru autoritățile din România.

De trei zile însă, Germania este pe lista țărilor de risc, dar mulți români care au vrut să vină de Paște nu au aflat.

Cei mai mulți români, întorși acasă de sărbători, spun că au aflat în vamă că vin dintr-o țară intrată pe scenariul galben, deci trebuie să intre in carantină. Mulți au hotărât să se întoarcă înapoi în Germania.

”Suntem nemulțumiți, venim din Germania fără să știm că ne pune în carantină, acolo ni se fac teste de două ori pe săptămână, și aici nu suntem informați, și stăm acum de trei ore, facem mai mult la coadă decât la condus. Să le fie rușine.

”Avem 10 zile concediu și stăm 14 zile în carantină”

Avem 10 zile concediu și stăm 14 zile în carantină, cum se poate treaba asta…”, a declarat o româncă furioasă, potrivit ziarulromanesc.de.

Cinci artere au fost deschise de politiștii de frontieră din Nădlac, pe sensul de intrare în țară. Chiar și așa, se așeapta aproximativ o oră și jumătate pentru controlul de frontieră.

Apoi, toți cei care vin din țări aflate în zona galbena trebuie să treacă pe la corturile de triaj. Aici, completarea documentelor mai dureaza cel putin încă o oră, arată sursa citată.

Germania era o țară în scenariu verde până acum trei zile. Cei care nu s-au documentat, înainte de întoarcerea in țară, au aflat abia aici că ar trebui să intre în carantină. Unii s-au hotărât pe loc să plece înapoi.

Autoritățile îi sfătuiesc pe românii care vor sa vină acasă de sărbători să se informeze înainte de a pleca la drum. Situația tărilor din care vin se poate schimba și exista riscul să fie nevoiți să intre in carantină.

Sursa foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu