Pensionarii din România vor beneficia de servicii de tratament balnear, într-o stațiune recunoscută pentru valoarea apelor sale minerale.

Astfel, Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) a încheiat un acord cadru de achiziţie de servicii de tratament balnear, cazare şi masă pentru beneficiarii biletelor eliberate de instituţie în perioada 2020-2022, prin casele teritoriale de pensii pe staţiunea Sângeorz, valoarea contractului fiind de până la 10.057.608 lei, fără TVA.

Potrivit unui anunţ postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul a fost atribuit Hebe SA şi a fost încheiat pe o perioadă de 29 de luni.

Tratament pentru numeroase boli

„Principalele afecţiuni pentru care se efectuează tratament sunt: reumatismale, cardiovasculare, digestive, afecţiuni ale căilor respiratorii, afecţiuni ale sistemului nervos, afecţiuni ginecologice, alte afecţiuni.

Autoritatea contractanta va atribui un acord cadru pentru staţiunea Sângeorz, unuia sau mai multor operatori economici şi ulterior contracte subsecvente numai cu respectarea condiţiilor cantitative, tehnice şi financiare stabilite în acordul cadru, pentru fiecare agent economic în parte”, se menţionează în document.

Potrivit anunţului, numărul minim de bilete/acord cadru este de 1.870, iar numărul maxim de 5.610. Totodată, valoarea minimă a acordului cadru este de 3.433.320 lei, iar valoarea maximă este de 10.299.960 lei.

Apele minerale cu multiple recomandări

Sângeorz-Băi este un oraş-staţiune care se află în N-E judeţului Bistriţa-Năsăud, care beneficiază de numeroase bogaţii naturale, izvoare de apă minerală şi atracţii turistice. Staţiunea se află în regiunea Transilvaniei şi are izvoare de ape minerale bicarbonatate, clorate, sodice, calcice, magneziene. În curele balneare se mai folosesc şi nămolurile minerale şi mofetele.

Specialiştii sunt de părere că apele minerale de aici sunt recomandate pentru tratamentul bolilor aparatului digestiv, afecţiunilor hepato-biliare, bolilor metabolice şi nutriţionale, dar şi al afecţiunilor reumatismale.

Staţiunea Sângeorz-Băi are în dotare instalaţii pentru efectuarea procedurilor de electroterapie şi hidroterapie, aerosoli şi inhalaţii, împachetări cu nămol mineral cald şi cu parafină şi săli de gimnastică medicală şi de fitness.