Veste bună pentru pensionari! A spus-o chiar președintele CNPP

Președintele CNPP, Daniel Baciu, a explicat recent că sunt pensii care ar putea crește, după recalculare, şi cu câteva sute de lei.

„Fiecare beneficiar în funcţie de numărul de puncte, indiferent de perioada în care va ieşit la pensie, să aibă aceeaşi pensie”, a transmis  Daniel Baciu, într-un interviu pentru Antena 3.

Inechitățile ce trebuie rezolvate

De asemenea, acesta a vorbit și despre oamenii care au același stagiu de cotizare și număr de puncte, însă au ieşit la pensii în ani diferiţi şi cu pensii diferite.

„Aşa era legislaţia în perioada respectivă şi noi aceste inechităţi încercăm să le corectăm să se ţină cont numai de contributivitate”, a declarat Daniel Baciu pentru sursa menționată, înainte de a explica diferențele ce pot ajunge și până la câteva mii de lei.

„La acelaşi număr de puncte există diferenţe şi de sute de lei, de milioane în bani vechi, de 200-300 de lei, iar în momentul când vom aplica aceeaşi formulă prevăzută de lege, aceste pensii se vor netezi şi vor ajunge oarecum la acelaşi cuantum, ce cu cuantumul mic să îl ajungă pe cel cu cuantumul mare”, a explicat președintele CNPP.

Câte pensii vor crește după noua Lege a pensiilor?

„Avem tot felul de simulări. Evident, facem această recalculare ca pensiile să crească (…) Estimăm ca cel puţin jumătate din cuantumul pensiilor aflate în plată, cel puţin jumătate să crească”, spune Daniel Baciu.

În continuare, acesta a fost întrebat de când vor crește, mai exact, pensiile.

„De când intră în vigoare noua lege a pensiilor (…) Noi nu tragem de timp, vrem să recuperăm timpul pierdut din 2019 când trebuia făcută această operaţiune”, a subliniat acesta.

„În momentul de faţă dacă lucrurile merg bine şi vom reuşi să ieşim cu noul act normativ nu văd de ce nu am putea să aplicăm. Dar vă spun, sunt multe lucruri necunoscute la mijloc”, a conchis președintele CNPP, când a fost întrebat dacă pensiile recalculate ar putea fi primite în 2024.

Sursă foto: pixabay