Carmen Iohannis a uimit toată România! Cum s-a îmbrăcat la recepţia organizată de Joe Biden

Vestea zilei despre Carmen Iohannis! Aceasta a participat alături de președintele Klaus Iohannis la recepția pentru liderii de stat organizată de președintele SUA Joe Biden și de Prima Doamnă, Jill Biden, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

Șeful statului a postat pe X (fostul Twitter) o fotografie, alături de care a scris: ”participarea la recepţia pentru lideri oferită de Preşedintele Joe Biden şi de Prima Doamnă Jill Biden, cu ocazia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite”.

În acea fotografie, liderul de la Cotroceni apare alături de soția sa, Carmen Iohannis. Alături de cei doi se află președintele SUA Joe Biden și soția sa, Jill Biden.

Imaginea a fost apoi postată şi pe contul de Facebook al Administraţiei Prezidenţiale.

Președintele Klaus Iohannis conduce delegația României

În perioada 18-22 septembrie 2023, președintele Klaus Iohannis conduce delegația României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Aceasta are loc la New York, Statele Unite ale Americii, potrivit news.ro.

Șeful statului a plecat duminică, pe 17 septembrie, cu un zbor fără escală, de la Sibiu spre New York, pentru a participa la Adunarea Generală a ONU, cu un avion închiriat de Administraţia Prezidenţială de la Global Jet Luxemburg, scrie site-ul specializat în știri din aviație Boarding Pass.

Potrivit sursei citate, avionul are o capacitate maximă de 13 persoane. Administraţia Prezidenţială a închiriat un avion de la Global Jet Luxemburg, unul de tip Bombardier Global 6000 care poate transporta maximum 13 pasageri. Pentru confortul pasagerilor, scaunele din acest avion pot fi convertite în trei paturi de o singură persoană şi un pat dublu.

Călătoriile lui Klaus Iohannis în SUA

În ultimii ani, președintele a mai zburat în SUA cu avioane similare acestuia, dar produse de Gulfstream și Dassault, închiriate tot de la Global Jet Luxemburg, mai precizează Boarding Pass.

Potrivit sursei citate, Administrația prezidențială explica în luna martie că închiriază avioane private din cauza „lipsei unei aeronave dedicate transportului aerian al demnitarilor de nivel înalt” care „generează probleme operaţionale, ineficienţă economică şi mai ales prejudicii de imagine pe plan extern”.

Totuși, instituția precizează că detaliile zborului, costul acestuia şi ruta sunt clasificate, potrivit legislaţiei în vigoare.

În ceea ce priveşte selecţia aeronavei pentru executarea zborului special, precizăm că tipul aeronavei este stabilit în funcţie de opţiunile disponibile şi de specificul misiunii, care determină capacitatea de transport şi raza de acţiune (scurt, mediu sau lung curier), iar Serviciul de Protecţie şi Pază verifică îndeplinirea condiţiilor de siguranţă şi securitate aeronautică impuse de legislaţia aferentă executării zborurilor speciale, a precizat atunci Administrația Prezidențială.