Carmen Iohannis s-a învoit de la ore pentru a pleca în SUA

Carmen Iohannis a fost nevoită să ceară învoire de la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Prima Doamnă este profesoară de limba engleză în cadrul liceului.

Cu toate astea, ea a decis să își abandoneze pentru scurt timp atribuțiile de profesoară pentru a-și putea însoți soțul în SUA. Ea va fi înlocuită de colegii săi din cadrul colegiului.

Carmen Iohannis și-a luat zile libere de la orele de marți și miercuri pentru a însoți președintele într-o vizită în SUA.

În absența sa, colegii de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” vor prelua responsabilitățile ei, a confirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, profesorul Constantin Dincă, conform informațiilor publicate de oradesibiu.ro.

Constantin Dincă a anunțat că Prima Doamnă a depus „cerere de învoire colegială”.

„Doamna profesor Carmen Iohannis, din informaţiile pe care le am de la conducerea Colegiului Naţional “Gheorghe Lazăr”, a depus cerere de învoire colegială, pentru zilele de marţi şi miercuri, pe motivul că este plecată în Statele Unite. Cursurile sunt ţinute de colegii din catedră”, a precizat reprezentantul IŞJ Sibiu, Constantin Dincă.

Klaus și Carmen Iohannis au plecat duminică în SUA pentru a participa la Adunarea Generală a ONU

Klaus și Carmen Iohannis au părăsit Sibiul duminică, folosind un avion închiriat de pe Aeroportul Internațional din Sibiu, cu destinația aeroportul Teterboro din apropiere de New York (SUA). Acest lucru s-a întâmplat în contextul participării lor la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU). Informațiile au fost furnizate de Boarding Pass.

Un avion similar cu cel ales de soții Iohannis pentru deplasarea în SUA poate avea un preț care depășește 60 de milioane de dolari, conform site-urilor specializate. Aeronava a fost închiriată de Administrația Prezidențială de la Global Jet Luxembur.

Avionul este un model Bombardier Global 600. El poate transporta până la 13 pasageri. Scaunele din acest avion pot fi transformate în trei paturi pentru o singură persoană și un pat dublu. Astfel se poate asigura nivelul de confort necesar în timpul călătoriilor lungi.

Klaus Iohannis va prezenta la Adunarea Generală a ONU perspectiva României asupra temelor de actualitate la nivel global. Tot în SUA, Iohannis va participa și la Summitul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

În plus, el va fi invitat de onoare în cadrul dezbaterii Universității Columbia din New York, în cadrul evenimentului World Leaders Forum. Dezbaterea va aborda subiectul „Perspectiva României asupra războiului din Ucraina și impactul acestuia asupra securității în regiunea Mării Negre”.

Totodată, președintele va participa și la o serie de întrevederi oficiale și la evenimente formale.