Șeful statului se întâlnește marți cu preşedintele Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Miroslav Lajcak, dar şi cu omologii săi din Estonia, Kersti Kaljulaid, şi din Egipt, Abdel Fattah al-Sisi, conform Agerpres.

Tot marţi, şeful statului va participa la dejunul oferit de secretarul general al ONU în onoarea şefilor delegaţiilor, la întâlnirea tradiţională cu şefii organizaţiilor evreieşti din SUA, la recepţia organizată de UE în onoarea şefilor de delegaţie şi, împreună cu soţia sa, Carmen, la recepţia oferită oferită de preşedintele american, Donald Trump, şi prima doamnă a SUA.

In perioada 18-22 septembrie, presedintele Klaus Iohannis, se va afla la New York, unde va conduce delegatia romana participanta la segmentul la nivel inalt al celei de-a 72-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU).

Programul vizitei Presedintelui Romaniei va cuprinde susținerea discursului național în cadrul sesiunii de dezbateri generale a Adunarii Generale a ONU, participarea la reuniuni la nivel înalt, organizate de către România împreună cu alte state, precum și de către Secretariatul ONU, participarea la recepția oferită de Donald Trump, șefilor de delegații care iau parte la segmentul la nivel înalt al Adunării Generale.

Miercuri, preşedintele Iohannis se va întâlni cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, va participa alături de alţi lideri la lansarea raportului „HeForShe” şi la evenimentul „Making education for pace”, va susţine o alocuţiune şi va avea o întrevedere bilaterală cu secretarul general al ONU. În aceeaşi zi, şeful statului va susţine intervenţia naţională la dezbaterile din Adunarea Generală a ONU.

Joi, şeful statului va merge la Philadelphia unde va vizita Complexul Independence Hall şi se va întâlni cu românii din zonă.