Prima Doamnă, Carmen Iohannis, și-a făcut luni prezența la Insitutul Național ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Aceasta a fost surprinsă cu un zâmbet pe buze și debordând de optimism. Mai mult decât atât, șoția lui Klaus Iohannis a atras toate privirile prin ținuta pe care a purtat-o în prima zi de școală.

Aceasta a ales să poarte o rochie albă cu un design românesc, semnat de Andreea Tincu. Printul a fost inspirat din flori românești rare, de munte.

„Pentru un an școlar inedit: credință, încredere, protecție, dorința de a învăța! Suntem o echipă, să fie de bun augur!”, este mesajul scris de Carmen Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Creatoarea rochiei s-a lăudat cu creația sa pe pagina personală de Facebook, acolo unde a postat și o imagine cu Carmen Iohannis în timp ce-i purta creația.

Ce mesaj a avut Klaus Iohannis pentru elevi

„Dragi elevi, chiar dacă astăzi începem un nou an şcolar altfel decât eraţi obişnuiţi, entuziasmul, nerăbdarea şi bucuria de a reveni la şcoală au rămas neschimbate. Trecem cu toţii printr-o situaţie care în urmă cu câteva luni ar fi putut fi posibilă doar în cărţi sau în filme. Până când vom reuşi să învingem virusul care ne-a schimbat tuturor modul de viaţă va trebui ca la şcoală să respectaţi câteva măsuri speciale concepute pentru a nu pune în pericol sănătatea voastră şi a celor dragi.

Fiecare dintre voi veţi avea ocazia să fiţi un supererou care atunci când poartă mască, se spală des pe mâini şi ascultă îndrumările cadrelor didactice îşi ocroteşte părinţii şi bunicii, cei mai expuşi pericolului de a se îmbolnăvi. Eu am foarte mare încredere în voi şi împreună vom trece cu bine prin această perioadă”, a transmis Klaus Iohannis într-un mesaj video.

Președintele a transmis un mesaj și pentru profesori

„Dragi dascăli, frumoasa misiune pe care v-aţi ales-o devine anul acesta una extrem de grea. Obiectivul prioritar de a oferi învăţământ de calitate este dublat acum de necesitatea desfăşurării actului educaţional în condiţii sanitare cât mai sigure, deopotrivă pentru elevi şi cadre didactice.

Păşim cu toţii pe un teritoriu necunoscut şi tocmai de aceea va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate şi energie, va trebui să găsiţi resurse interne şi adesea să vă adaptaţi la situaţii neprevăzute. Sunt convins însă că veţi reuşi să îi însoţiţi pe copii în fascinanta călătorie a cunoaşterii, fie că vă veţi afla alături de ei în clasă, fie la distanţă, prin intermediul mijloacelor de comunicare online. Vă doresc un an şcolar cât mai bun şi vă mulţumesc pentru implicarea voastră!”, a subliniat acesta.