Carmen Iohannis este extrem de cunoscută pentru modestitatea și rafinamentul pe care le are. Întotdeauna aparițiile sale au fost de bun gust, iar aceasta poate fi considerată chiar o soție model.

Același lucru era valabil și în perioada comunismului, atunci când România era condusă de Nicolae Ceaușescu. Dacă acum există o serie de speculații cu privire la aspectul vestimentar al primei doamne, în trecut, aceasta nu a acordat o atenție sporită hainelor.

Potrivit impact.ro, Carmen Iohannis avea în tinerețe o serie de priorități pe care nimeni nu le-ar fi crezut.

Carmen Lăzărucă, după numele de fată, s-a născut într-o familie înstărită de catolici, din satul Sântu, județul Mureș. Tatăl ei se numea Ion Lăzărucă, și era de meserie blănar, o îndeletnicire bănoas în vremea comunismului.

De asemenea, în perioada copilăriei, prima doamnă a țării a fost pasionată de artă. Aceasta a luat lecții de balet, dar și de pian, și mereu a fost încurajată să își dea frâu liber creativității.

Iohannis era și el acolo

În perioada comunismului, Klaus Iohannis avea o altă activitate pe care nu mulți o practicau.  Potrivit sursei citate, soția președintelui Klaus iohannis participa la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuința sa privată, situată în strada Șelarilor (Sibiu).

Totodată, se pare că la aceste slujbe era prezent uneori și Klaus Iohannis.

Având în vedere curajul avut în acea perioadă, prima doamnă pare să fi învățat încă de atunci să fie un promotor al libertății religioase și de gândire, dat fiind faptul că în acea perioadă, România ducea lipsa de așa ceva, prin prisma regimului comunist.

De asemenea, la vârsta de 22 de ani, Carmen Iohannis l-a cunoscut pe Klaus Iohannis, care, după o perioad i-a devenit și soț. Cei doi au avut și job-uri comune. Înainte de a ajunge în Capitală, președintele și soția sa au lucrat ca profesori la Agnita și Sibiu.

Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu