Grupul german BMW a anunţat că a încheiat anul financiar 2019 cu un nou record al vânzărilor în cazul automobilelor M. 135.829 de automobile de înaltă performanţă au fost livrate către clienţi.

Față de anul anterior, numărul de automobile BMW nou înmatriculate a crescut cu 32,2 procente. În plus, anul financiar 2019 a înregistrat o creştere semnificativă în ceea ce priveşte cererea pentru pachete M Sport şi echipamente opţionale exclusive de la BMW Individual.
Compania anunţă că, niciodată în istoria firmei, nu au fost prezentate şi lansate atât de multe modele BMW noi într-un singur an, se arată într-un comunicat de presă remis de news.ro.

”Odată cu BMW X3 M, BMW X4 M şi modelele Competition respective, automobilele de înaltă performanţă au devenit disponibile în premieră şi în segmentele Sports Activity Vehicle (SAV) şi Sports Activity Coupé (SAC) ale clasei medii. Mai mult, prin introducerea BMW M8 Coupé, BMW M8 Cabriolet şi a modelelor Competition corespunzătoare a fost lansată o nouă generaţie de maşini sport de lux concepute pentru segmentul de înaltă performanţă”, scrie în comunicat.

”Cota pe care automobilele BMW M o reprezintă în volumul total al vânzărilor BMW a crescut constant în ultimii ani. Acum, pe piaţa auto din America de Nord, fiecare al şaptelea automobil nou ce poartă logo-ul alb-albastru al mărcii este un model BMW M. Lider la acest capitol este Elveţia, unde automobilele BMW M şi BMW M Performance reprezintă deja peste 22% din vânzările totale ale BMW”, mai arată comunicatul.

 

Românii adoră modelul BMW M

 

2019 a fost un an record şi pentru livrările din România cu un total de 295 unităţi, din care 223 modele BMW M Performance şi 72 modele BMW M. De remarcat faptul că cel mai de succes model M este BMW M5, cu 31 unităţi livrate, urmat de BMW M2, cu 27 unităţi.

”Finalul de an a dus şi primele livrări pentru BMW M8, X3 M şi X4 M, cu căte două unităţi din fiecare model. În total 10,2% din vânzările BMW în România este reprezentat de modele din portofoliu BMW M GmbH, aproape dublu faţă de media globală de 6.3%”, se arată în comunicat. În paralel cu cererea în continuă creştere, reţeaua de dealeri ceritifcaţi BMW M Gmbh s-a extins cu peste 90% în ultimii cinci ani.

În România sunt trei dealeri certificaţi BMW M Gmbh: Automobile Bavaria Băneasa, APAN Iaşi, Automobile Cobălcescu Bucureşti.