În conformitate cu prevederile Legii 112/1995, referitoare la vânzarea sau cumpărarea locuinţelor naţionalizate, coeficientul este adus la cunoştinţa consiliilor judeţene şi locale, primăriilor, societăţilor comerciale şi unităţilor specializate în vânzarea locuinţelor

Conform prevederilor Legii 112/1995 – Legea caselor naţionalizate – valoarea despăgubirilor care se acordă foştilor proprietari şi moştenitorilor acestora, pentru apartamentele nerestituite în natură, precum şi preţul de vânzare, sunt actualizate prin intermediul unor coeficienţi care „nu pot fi mai mici decât coeficientul de creştere a veniturilor salariale medii pe economie”.

Creșterea acestor salarii nu se va putea face de la 1 septembrie

Premierul Ludovic Orban  a declarat că imposibilitatea majorării anticipate a salariilor profesorilor trebuie pusă pe seama situației bugetară. Acesta a mai spus că dascălii vor înțelege situația cu care statul român se confruntă.

„Faptul că nu putem de la 1 septembrie să ne permitem să facem creşterea anticipată se datorează situaţiei bugetare.

Şi sunt convins că foarte mulţi dascăli vor înţelege lucrul acesta pentru că, în astfel de perioade, toţi trebuie să fim un exemplu şi să arătăm că suntem solidari în faţa situaţiei dificile în care ne găsim.

Oricând ne va permite situaţia economică şi situaţia bugetară, vom aloca resursele bugetare către profesori, învăţători, cadrele didactice în general, astfel încât să aibă venitul meritat în conformitate cu activitatea”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, el a spus că respectă dascălii și că mulți i-au răstălmăcit cuvintele de la ultima sa declarație referitoare la ei.

„Din păcate, unii care nu sunt foarte atenţi la afirmaţiile mele au încercat să răspăruiască o declaraţie a mea.

Întotdeauna am respectat profesorii, întotdeauna am respectat cadrele didactice, după părinţi, sunt oamenii pe care i-am iubit şi i-am respectat cel mai mult şi care au contribuit cel mai mult la formarea mea.

A încerca să fie răspăruită o declaraţie a mea ca o declaraţie ofensatoare la adresa cadrelor didactice mi se pare contrară total faţă de atitudinea pe care am avut-o faţă de dascăli, faţă de cadrele didactice pe care, repet, îi respect”, a spus premierul.