Premierul a declarat azi că imposibilitatea majorării anticipate a salariilor profesorilor trebuie pusă pe seama situației bugetară. Acesta a mai spus că dascălii vor înțelege situația cu care statul român se confruntă.

„Faptul că nu putem de la 1 septembrie să ne permitem să facem creşterea anticipată se datorează situaţiei bugetare.

Şi sunt convins că foarte mulţi dascăli vor înţelege lucrul acesta pentru că, în astfel de perioade, toţi trebuie să fim un exemplu şi să arătăm că suntem solidari în faţa situaţiei dificile în care ne găsim.

Oricând ne va permite situaţia economică şi situaţia bugetară, vom aloca resursele bugetare către profesori, învăţători, cadrele didactice în general, astfel încât să aibă venitul meritat în conformitate cu activitatea”, a declarat Ludovic Orban, în debutul şedinţei de Guvern.

Premierul respectă profesorii

Tot la începutul ședinței de Guvern că el respectă dascălii și că mulți i-au răstălmăcit cuvintele de la ultima sa declarație referitoare la ei.

„Din păcate, unii care nu sunt foarte atenţi la afirmaţiile mele au încercat să răspăruiască o declaraţie a mea.

Întotdeauna am respectat profesorii, întotdeauna am respectat cadrele didactice, după părinţi, sunt oamenii pe care i-am iubit şi i-am respectat cel mai mult şi care au contribuit cel mai mult la formarea mea.

A încerca să fie răspăruită o declaraţie a mea ca o declaraţie ofensatoare la adresa cadrelor didactice mi se pare contrară total faţă de atitudinea pe care am avut-o faţă de dascăli, faţă de cadrele didactice pe care, repet, îi respect”, a spus premierul.

 

 

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea